Óriási szerencséje volt annak a sofőrnek, akinek autójára deszkák és gerendák zúdultak Solymáron. A rakomány túl hosszú és túl súlyos is volt. A szerencsétlenség a Kert utcában történt, ahol pár óra múlva egy kamaszfiú szintén balesetet szenvedett.

Baleset Solymáron

Könnyű sérüléssel megúszta a balesetet a vétlen sofőr 2022. július 5-én délelőtt, amikor a Solymár, Kert utcában szabályosan közlekedve egy keresztutcából kanyarodó járműszerelvény felboruló pótkocsijának rakománya betemette. Kiszakadt a szélvédő, a gerendák betódultak az utastérbe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gerendák az utastérben

Forrás: police.hu

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Túlpakolták a járművet

A vontatmányon 3,5-4,5 méter hosszúságú faárut szállítottak, első ránézésre is túlpakolták. A mérlegelés alátámasztotta a sejtést, 140 kg-mal nyomott többet a megengedettnél. A sofőrt 350 ezer forintos közigazgatási bírsággal sújtották. A baleset körülményeit a Budaörsi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Újabb baleset

Gulyás István, önkormányzati képviselő aznap Facebook oldalán azt írta, hogy az eső hatására elképesztő csúszóssá váló kertészet melletti útszakaszon a kedd délutáni baleset helyszínétől 20 méterre újabb baleset történt.

Forrás: Facebook/Gulyás István

Súlyosan megsérült egy kamaszfiú

Ezúttal az áldozat egy tinédzser fiú, aki ezen az útszakaszon az aszfalton megcsúszva beleütközött az útpadkába és vérző fej-és lábsérüléseket szenvedett. A fiút menők vitték kórházba.

Biciklivel csúszott meg a kamaszfiú

Forrás: Facebook/Gulyás István

Vizsgálják meg az útszakaszt

„Tisztelt solymári közlekedési bizottság! Tisztelettel kérem, haladéktalan intézkedésüket azügyben, hogy kivizsgálásra kerülhessenek a Kert utcában történt egyre súlyosabb balesetek okai” – írta közösségi oldalán az önkormányzati képviselő.

„Javasolnám az aszfalt kopórétegének cseréjét!

„Gyakorlott sofőrként, aki nap, mint nap arra járok, mondhatom, hogy ez a fehér aszfalt tapadási együtthatója, konkrétan a jéggel vetekszik! Ha szeretnék, hogy biztonságosabb legyen, cseréljenek kopóréteget! Hiába raknak ki 20-as, 10-es táblát, az nem fogja megoldani a problémát! Ha “fog” az aszfalt, az megoldaná a rutintalanságot!” – írta az egyik helyi lakos a képviselő Facebook oldalán.

Januári baleset

A solymári Kert utcában gyakoriak a balesetek. Idén január 13-án például egy kisbusz és egy személyautó ütközött ugyanitt. A balesetben egy 45 éves helyi nő olyan súlyosan megsérült, hogy őt is mentők vitték kórházban.

Kiemelt kép: gerendék a személyautón Solymáron, a Kert utcában – Forrás: police.hu