Rusvai Miklós virológus már nem először figyelmeztet a koronavírus negyedik hullámának veszélyeire, ám ezúttal ismét elmondta a véleményét, kiemelve a maszkhasználat fontosságát.

Emelkedik a fertőzöttek száma

Magyarországon megint rohamtempóban emelkedik a fertőzöttek száma, az elmúlt 24 órában 546 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 822 072 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Továbbá elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 30 185 főre emelkedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszélyek

Rusvai Miklós az elmúlt néhány hétben már többször elmondta a véleményét a negyedik hullám és annak veszélyei kapcsán, a virológus ezúttal az ATV Start című műsorában fejezte ki aggodalmát.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Gyorsulhat a betegség terjedése

Elmondta, a hűvösebb időjárás miatt a légzőszervi megbetegedések is előtérbe kerülnek, ezért is gyorsulhat fel a koronavírus terjedése, viszont a legfontosabb, hogy többet kellene tesztelni.

Nem jó a tesztelési gyakorlat

A virológus úgy véli nem jó a tesztelési gyakorlat Magyarországon, az orvosok valamilyen okból ódzkodnak a teszteléstől.

Nincs antitest

Ezenkívül azt is elmondta, hogy egyre több eset kerül elő, ahol a harmadik oltás után sincs antitest a beteg szervezetében, azonban ez csak ritka esetben fordulhat elő. 

A maszkhasználat kérdése

A maszkahasználattal kapcsolatosan pedig úgy nyilatkozott, hogy egyelőre még nem kell kötelezővé tenni, legkésőbb akkor, amikor napi 500 fölé emelkednek a számok. Szerinte ez október első felében következhet be. Azonban a maszkhasználat továbbá a bizonytalanság miatt jó járványmérséklő eszköz lehet.

Rosszabbnak tűnik a többinél

Nem lehet azt sem biztosan állítani, hogy ez a járványhullám kevésbé lenne veszélyes, főleg a statisztikai adatok hiánya miatt, viszont nemzetközi viszonylatban rosszabbnak tűnik a negyedik hullám a többinél.” – zárta gondolatait a virológus.

Ez is érdekelheti:

Bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság

Rusvai doktor korábban az M1 aktuális csatornának azt mondta: bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság, ez egyértelmű a statisztikákból. Az a 400 ezer hatvan feletti ember, aki egyáltalán nincsenek beoltva, kevés jóra számíthatnak, mivel a delta variáns sokkal fertőzőképesebb elődeinél és mindenkit elér majd, oltottakat és oltatlanokat egyaránt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rusvai Miklós – Forrás: HírTv