Az ügyészség szerint rendszeresen 3-5 millió forintot kaphatott Völner Pál, hogy a minisztériumban elintézzen dolgokat. Az ügyészség a fideszes képviselő mentelmi jogának felfüggesztését kérte az Országgyűléstól. Esztergom mellett, Dorog és a pilisi térség egy része is a képviselőhöz tartozik, ráadásul az igazságügyi miniszter helyettese. Friss hír, hogy Völner bejelentette lemondását, de nem a képviselői mandátumáról mond le, hanem az államtitkárságáról. Közleményében mindent tagad, állítja törvényesen végezte a munkáját. Nagy kérdés mit lép Völner közvetlen főnöke, Varga Judit igazságügyi miniszter. Neki nem tűnt fel mit művel a helyettese?

Milliókat vághatott zsebre

A Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozásban megalapozott gyanú merült fel arra, hogy Völner Pál a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől hosszabb időn keresztül, rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió forintot kapott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jogtalan előny

A legfőbb ügyészség közleménye szerint Völner Pál a gyanú szerint a jogtalan előny ellentételezéseként – felügyeleti, hatósági, igazgatási jogkörével visszaélve – vállalta, hogy konkrét ügyeket intéz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke kérésének megfelelően.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Orbán Viktor társaságában borozott Völner két hónapja. A videóért kattints a képre.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Alapos gyanú

Völner Pál cselekménye vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette megalapozott gyanúját kelti – írták.

Felfüggesztenék a mentelmi jogát

A felmerült bizonyítékok alapján a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Völner Pál országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A büntetőeljárás Völner Pál országgyűlési képviselővel szembeni lefolytatására a mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Völner közleménye

Nem követett el bűncselekményt, államtitkári és miniszteri biztosi feladatait tisztességesen és a törvényeknek megfelelően végezte, azonban vállalja az ügy politikai következményeit és a mai nappal lemond államtitkári posztjáról Völner Pál államtitkár – olvasható a politikus friss közleményében.

Völner szerint ő törvényesen végezte a munkáját

Völner Pál – Forrás: Facebook

Képviselő és a miniszter helyettese

Völner Pál Esztergom térségének országgyűlési képviselője, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára, 2019 augusztusától a Magyar Bírósági Végrehajtói Karral kapcsolatos feladatokat ellátó miniszteri biztos is egyben, sőt Völner a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség Komárom-Esztergom megyei szervezetének 2006-tól, az esztergomi szervezetének pedig 2015-től az elnöke.

Kínos lehet a miniszternek is

Völner Pál főnöke, az igazságügyi miniszter még nem szólalt meg az ügyben. Varga Juditak mindenképpen kínos az ügy. Ha tudott róla, akkor ő is nagy bajba kerülhet, ha pedig nem, akkor furcsa, hogy nem tudta mit csinál éveken keresztül a helyettese.

Egy teljes bűnbandáról lehet szó

Hozzátették, az ügyben jelenleg összesen tizenkét gyanúsított van – közülük nyolc végrehajtó és egy végrehajtó helyettes. Jelenleg hat gyanúsított letartóztatásban van, egy személy pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

Hírzárlat

Hetek óta teljes hírzárlat övezte, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét letartóztatták, a hírek szerint Schadl Györgyöt a repülőtéren fogták el feleségével együtt, amikor épp Dubaiba készültek utazni – írja a 24.hu.

Jogász végzettsége van

Völner Pál 1962-ben született Győrben. A pannonhalmi Bencés Gimnázium elvégzését követően az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára járt, 1988-ban szerzett jogi diplomát. 1988-tól jogi előadóként, illetve jogtanácsosként dolgozott, 1990-től pedig ügyvédként – nyolc évig a Nyergesújfalui Ügyvédi Irodában, majd 1998-tól a Dr. Völner Ügyvédi Irodában. 2006-ban a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke lett – ettől az évtől szünetelteti ügyvédi tevékenységét. 

Fontos pozíciók

2010 óta egyéni országgyűlési képviselő. Szintén 2010-ben nevezték ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkárává. 2014 és 2015 között az Országgyűlés Gazdasági bizottságának alelnöke volt, 2015-től 2018-ig pedig Komárom-Esztergom megye fejlesztési biztosa. 2015-től az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára.

Három gyereke van

A Fidesz–Magyar Polgári Szövetség Komárom-Esztergom megyei szervezetének 2006-tól, az esztergomi szervezetének pedig 2015-től az elnöke. A Magyar Hajózási Országos Szövetséget szintén 2015-től vezeti elnökként. Nős, három felnőtt gyermeke és három unokája van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Völner Pál a HírTV-ben – Forrás: Facebook/Völner Pál