A hétvégén tárcsázta egy férfi a segélyhívót, és arról tett bejelentést, hogy egy biciklist látott, aki vélhetően rosszul érzete magát és ráeshetett egy szalmabálára. A Mentésirányítás riasztotta a legközelebbi mentőegységet, akik perceken belül helyszínre is értek, ahol mindössze egy mókásnak szánt dekorációt találtak.

Biciklist látott a szalmabálán

Szombaton tárcsázta egy férfi a segélyhívót, mert autójával elhaladva egy biciklist látott, aki vélhetően rosszul érzete magát és ráeshetett egy szalmabálára. A bejelentő elmondása szerint, nem tudott félreállni és pontosabban tájékozódni a beteg állapotáról, mert nagyon sietett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csak dekorációt találtak

A Mentésirányítás riasztotta a legközelebbi mentőegységet, akik perceken belül helyszínre is értek, ahol egy tavasz alkalmából kihelyezett, mókásnak szánt dekorációt találtak. „Bajtársainkat ezt követően már egy valódi bajbajutotthoz riasztották tovább” – fejeződött be az Országos Mentőszolgálat posztja.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Füst gomolygott

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2023. április 7-én 20 óra 55 perc körül érkezett bejelentés, hogy egy 16. kerületi társasház első emeleti lakásából füst gomolygott. A helyszínre először a 16. Kerületi Rendőrkapitányság beosztottjai, Erdélyi Ádám r. százados, Várnai Antal r. törzszászlós, valamint Kuremszki László r. törzsőrmester érkeztek ki.  

Megtalálták az idős bácsit

Az egyenruhások a füsttel telítődött lépcsőházon keresztül jutottak fel az égő lakáshoz, amely bejárati ajtaját résnyire nyitva találták. Az ajtó mellett az ott élő idős férfira lettek figyelmesek, aki magatehetetlen állapotban feküdt a földön. A rendőrök a 70 éves férfit a társasház udvarára vitték, ahol átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik füstmérgezés miatt kórházba vitték. 

Bravúros életmentés a mocsárból

Kékvillogó is megírta a Kaposvárhoz közeli Karádi-tó nádasába csúszott egy 25 év körüli férfi. A mocsaras területen beragadt az iszapba, súlyos fagyási sérüléseket szenvedett, a légimentők bravúros akcióval emelték ki az ingoványból.

Jéghideg sár

Mint megírták a bajba jutott ember a jéghideg iszapban ragadt és nem bírt továbbmenni, azonban szerencsére még éppen elérte farzsebében telefonját, így tudott segítséget hívni. Tárcsázta a 112-es számot, ahol a rutinos mentésirányító azonnal több egységet, köztük mentőhelikoptert is riasztott, azonban a beteg nem tudta pontosan meghatározni a helyzetét.

Keresés az ingoványban

Mivel nem tudták, hogy pontosan hová is kell menni, a tűzoltók, a rendőrség, a polgárőrség és mezőőrök segítségével igyekeztek megtalálni a rémült férfit a település külterületén lévő ingoványban.

Nem tették le teljesen a gépet

A magasból a légimentők még időben észrevették a kihűlt férfit és egész közel ereszkedtek hozzá, hogy ki tudják emelni. A pilóta nem tette le teljesen a gépet, a sérült a mentőorvos segítségével tudott bemászni a helikopterbe, partra szállították és megkezdték az ellátását. 

Fagyási sérülések

A bajba jutott férfi ugyan megúszta a mocsaras kalandot, azonban súlyos fagyási sérülésekkel, került kórházba. Nagy szerencséje volt, ha a mobilja nincs kéznél, biztosan nem éli túl a fagyos mocsarat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

 Kiemelt kép: Illusztráció. Fotó: OMSZ