Ön is a tavaszi családi kirándulások kedvelői közé tartozik? Szívesen sportol a természetben? Ebben az évszakban minden turista vagy kerékpáros közelről élvezheti a csodás virágzó természet adta zöld övezet panorámáját és a mozgásnak köszönhetően mindenki új erőre kap. 

A kerékpározás régóta a legkedveltebb tavaszi sportok egyike. Manapság nem csak egyéni sportnak számít. Egyre többen bicikliznek családostul, sőt kis gyerekekkel is. Amennyiben mi is szeretnénk a gyerekeket beavatni ennek a sportágnak a szépségeibe, szenteljünk ennek megfelelő figyelmet. Hogyan válasszunk gyerekbiciklit? A gyerekbicikli kiválasztásánál szükséges figyelembe venni a gyerek életkorát, magasságát és súlyát. A konkrét modellnek a kényelem és a biztonság érzését kell nyújtania.   

Fontos a biztonság  

Felmerül bennünk a kérdés, mit tartalmaz a kerékpározáshoz kötelező védőfelszerelés? A kötelező bicikli felszerelés tartozékai mindenképpen a hibátlan fékek, a fényvisszaverő lámpák és a működőképes fényjelzők. A legkisebb kerékpárosok kötelező tartozékai a védősisak, a szemüveg, a könyök- és térdvédők valamint a kesztyű. Az út előtt figyeljünk oda az ülés helyes magasságára, a pedálokra és a kormány magasságára. Amennyiben a gyerekek még csak ismerkednek a kerékpározás rejtelmeivel, válasszunk inkább rövidebb és könnyebb szakaszokat, annak érdekében, hogy kellemes élményekkel gazdagodjanak. Kerüljük a túlzott terhelést és ne becsüljük túl a fizikai képességeiket.

Öltözet és lábbeli  

A tavaszi természetben a biciklitúrákon minden sportolónak szüksége van egy megfelelő öltözetre. Az ideális bicikli öltözék funkciós anyagokból készül, amely fényvisszaverő elemekkel is el van látva. A kivirágzott tavaszi természet barangolása közben minden biciklistának szüksége van szél- és vízálló ruhaneműre. Természetesen mindezek mellett nagyon fontos a kényelem is, főleg ha gyermekeket is viszünk magunkkal. Különösen fontos a megfelelő gyerek pólók és nadrágok kiválasztása számukra, és nem feledkezhetünk meg a mellényekről ill. a kabátokról sem – a réteges öltözködés szempontjából.

A helyesen kiválasztott cipő nemcsak a lábunkat védi, hanem gyakran a biciklisták életét is. A sportcipő legyen mindig szilárd és ellenálló, valamint kényelmes és rugalmas is. A lábbeli kiválasztásakor ügyeljünk a megfelelő méretre – a pontos hosszra és szélességre, továbbá a megfelelő szabásra és súlyra. Gyermekeink cipőválasztásakor válasszuk a jól bevált, kényelmes és kiváló minőségű cipőmárkák valamelyikét, pl. D.D.Step, Protetika, Mayoral, stb., melyek tökéletesen illeszkednek gyermekeink lábára. Nagyon sok szülő hiszi azt, hogy a gyerek szandálok viselése is megfelelő kerékpártúrára. Ezek, bár a nyári kánikulában nagyon kényelmes viseletek pl. sétához, ám kerékpáron nem nyújtanak elegendő védelmet és tartást a kicsi lábak számára.

Kellemes élmények

A természetben történő sportolás hozzájárul a jó kedvünkhöz – serkenti a vidám gondolkodásmódot és a szabadság élményét nyújtja. Pozitívumnak számít, ha a gyerekekből sportos egyének vállnak, akik kis koruktól vonzódnak a mozgáshoz és a természethez. A gyerekeknek nem lenne szabad kedvetlenül sportolni, csakis örömmel. Ezért ne becsüljük alá a megfelelő motivációt és ne feledkezzünk meg arról, hogy a leghatásosabb nevelési módszer a szülői példamutatás. Amennyiben mi szülők is szeretünk sportolni, a gyerekeink is kopírozni fogják természetes módon a sportoláshoz való viszonyunkat. A hosszabb családi kirándulásokkor legyen mindig kéznél egy váltó öltözék, egy könnyű elemózsia, elégséges folyadék és egy elsősegély csomag.

Kiemelt kép forrása: dreamstime.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon már 600 ezren olvassák.