Még egyszerűbb lett a digitális jegyek használata a BKK fejlesztésének köszönhetően: az NFC-funkcióval mostantól csupán egy lépés a jegyek érvényesítése a BudapestGO applikációval. Az elmúlt hetekben több tízezer új kódmatrica jelent meg a BKK járművein, mától ezek a BKK ügyfeleinek gyorsabb jegyérvényesítését segítik.

Új kódmatricák

A BKK július végén kezdte kihelyezni a 30 ezer új kódmatricát a felszíni járművekre és az M4-es metró megállóinak bejáratához. Hamarosan minden járművön, pár hét múlva pedig valamennyi metróvonalon is elérhető lesz az új technológia használatához szükséges matrica. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyorsabb

A gyorsabb beolvasást biztosító matricán a QR-kód mellett egy kör alakú logó is látható „NFC” felirattal a közepén. Ehhez az ábrához kell odatartani az NFC-képes telefont a jegyérvényesítéshez, amely 4 lépéssel és 10 másodperccel gyorsabb az új technológiával.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ismerd meg:

Csak a BudapestGO-ban elérhető az új funkció

A BKK más módon is támogatja a digitális jegyek használatát: a legújabb BudapestGO app verzióban az egyes jegyekre és bérletekre használatot segítő információs sáv került. Ez a kiegészítő funkció a későbbiekben bármikor ki-be kapcsolható az ügyfél által az applikáció beállítások menüjében.

Minden felszálláskor

A vonaljegyet és az időalapú jegyet minden felszálláskor érvényesíteni kell. A BudapestGO-ban megvásárolt jegyet automatikusan lehet érvényesíteni az új technológiával: felszállásnál elég feloldani a telefont, az NFC-matricához tartani, és megjelenik az animáció. Ezt a mozgó ábrát kell bemutatni a metróbejáratnál a BKK munkatársainak, vagy első ajtós felszállásnál a járművezetőnek.

Fel kell mutatni

A napijegyeket és a bérleteket csak jegyellenőrzés esetén kell felmutatni – a kód beolvasásával vagy az NFC-funkció használatával. Ezeket a termékeket nem kell külön érvényesíteni, hiszen a lejáratuk végéig érvényesek, addig korlátlanul lehet velük utazni. Ilyen esetben a mozgó ábra vagy a jegykód bemutatása csupán azt szolgálja, hogy beléptetésnél ellenőrizhessék a termék érvényességét.

Nem azonos

Az NFC-technológia nem azonos az elektronikus jegyrendszerrel, tehát bankkártyával nem működik az NFC-matrica, csak a már megvásárolt digitális jegy vagy bérlet használatát könnyíti meg – egyelőre csak a BudapestGO appal. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha nincs beállítva

Kiemelt kép: BKK videorészlet