Persze egy padon elszundítani nem túl jó ötlet, de azért az sem egészen korrekt, hogy ha valaki kihasználja egy másik ember magatehetetlenségét. Pedig Budapesten pontosan ez történt, ugyanis egy férfi gondolkodás nélkül fosztotta ki a padon elszundító másik férfit. Arra biztos nem számított, hogy térfigyelő kamera mindent rögzít.

Akár 3 évet is kaphat

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség eredményesen állított bíróság elé egy 53 éves férfit, aki pár héttel ezelőtt, a Liszt Ferenc téren, egy padon alvó férfitól ellopta az értékes mobiltelefonját. A bíróság a visszaeső vádlottat 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vitte a mobilját

A vád szerint a vádlott 2023. július 22-én, hajnalban, a VI. kerület, Liszt Ferenc téren észrevette az ittassága miatt a padon alvó sértettet. Az elkövető odalépett az alvó férfihoz, benyúlt a nadrágzsebébe, és onnan kivette a 150.000 forint értékű mobiltelefonját, majd távozott. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mindent láttak

A térfigyelő szolgálat munkatársai észlelték és figyelemmel kísérték a vádlott cselekményét, a rövid időn belül helyszínre érkező járőrök pedig elfogták. A férfi az elfogását megelőző pillanatokban a bokorba dobta a sértett mobiltelefonját, amit azonban a rendőrök megtaláltak.

Gyorsított eljárás

A kerületi ügyészség a büntetett előéletű férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként őt a bíróság, váddal egyezően, kifosztás bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért – mint különös visszaesőt – 3 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő enyhítésért fellebbezett.

Videón az eset:

Hasonló eset a Teréz körúton

Amint azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta a Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik két hónappal ezelőtt, a Teréz körútnál segítségüket ajánlották egy földön ülő férfinak, ám valójában csak ki akarták használni, hogy a férfi erősen ittas, ugyanis miután felsegítették és egy közeli megállóba kísérték, kifosztották.

Jöttek a rendőrök

A térfigyelő szolgálat munkatársai azonban észlelték és figyelemmel kísérték a két férfi akcióját, majd a rövid időn belül helyszínre érkező járőrök elfogták őket. A két férfinál meg is találták az elvett pénzt és a sörnyitót.

Mehetnek a börtönbe

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség a két férfit kifosztás bűntettével vádolja, és velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Mindent felvett a kamera

A döbbenetes kifosztásról egyébként felvétel is készült, amin jól látható, hogy a két tettes összebeszél, mielőtt segítséget színlelve odamennének a részeg férfihoz.

Nem sejtették

A videón továbbá az is látszik,h ogy egyikük felsegíti a férfit a földről, miközben a barátja a megtapogatja a kabátzsebét. A kifosztás is tökéletesen látható, bár a két férfi valószínűleg nem sejtette, hogy tettüket kamera rögzíti. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet