Letöltendő fegyházzal büntetné Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészsége azt a 22 éves férfit, aki aluljáróban és tömegközlekedési eszközön is megtámadott nőket azért, hogy elvegye tőlük az értékes nyakláncukat. Az egyik lopásáról felvétel is készült, amelyet a cikk alján nézhetsz meg.

Nyakláncokra hajtott

A 22 éves budapesti férfi 2019 májusa és júliusa között négy nőt is megtámadott, de volt olyan eset is, amikor csak asszisztált a bűn elkövetésében. A cél ezzel az volt, hogy a kiszemelt áldozataik nyakából kitépje az arany nyakláncot. Két lopásnál a társa is segédkezett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zuglóban támadott nőkre

HÉV-en is bűnözött

A vádirat szerint a férfi egy zuglói áruház mélygarázsának bejáratánál, egy zuglói HÉV-en és egy 9. kerületi aluljáróban követte el a lopásokat. Az aluljáróban a férfi bűnsegédként vett részt a bűncselekményben mégpedig úgy, hogy az ismeretlen társa kiszakította a láncot az áldozat nyakából, míg ő figyelte, mi történik, majd együtt menekültek el a helyszínről.

Utcán is támadtak

A negyedik lopásnál szintén egy ismeretlen bűntársával a 15. kerületi Rákos úton támadtak rá egy nőre, aki a járdán sétált a férjével. Az elkövetők bekövették őket, majd amikor utolérték az idős párost, eléjük léptek, és a 22 éves férfi egy hirtelen mozdulattal kitépte a nő nyakából a láncot, ami után társával elszaladtak.

Több százezret szereztek

Az ügyészség szerint az elkövetők a lopásaik során összesen több mint 500.000 forint értékben szereztek nyakláncokat az áldozataiktól.

Ezzel büntetnék a tolvajt

A 22 éves többszörösen büntetett férfival szemben a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség emelt vádat lopás miatt, indítványában pedig fegyházbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást kért az elkövetőre. A vádiratban a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárását is indítványozta a vádhatóság. A férfi egyébként jelenleg is börtönben ül más bűncselekményei miatt.

Mások is loptak nyakláncokat

Korábban írtunk róla, hogy egy 29 és egy 31 éves férfi tavaly négy időskorú, beteg nőt támadott és lopott meg. Több esetben a medálokkal együtt kitépték az áldozataik nyakából a láncot, de volt, hogy dulakodtak is az asszonyokkal.

Rablás miatt felelhetnek

A szintén budapesti páros rablás és több rendbeli kifosztás miatt kerül majd bíróság elé. Az illetékes ügyészség fegyházbüntetést indítványozott velük szemben, ráadásul az egyiküknél a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének kizárásával. Azóta mindketten előzetes letartóztatásba kerültek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a 22 éves férfi lopása

Kiemelt kép: Részlet az ügyészségi videójából