Egy brutális balesetről tett közzé megdöbbentő videót ma délután az MKIF Zrt. A hazai gyorsforgalmi úthálózatok üzemeltetését ellátó társaság felvételén jól látszik, ahogy a kőröshegyi völgyhídon egy műszaki hibás Opelt letarol le egy kamion. Az utas már előbb kiszállt, a sofőrt viszont a kamionos és az Opel utasa húzta ki a roncsból és a saját lábán szállt a mentőbe.

Durva felelőtlenség

„Az autópálya veszélyes üzem. A Kőröshegyi völgyhíd sokszoros veszélyforrás! A napokban történt esemény brutális volt. Egy műszaki hibás autó megállt a híd közepénél és várakozott. Ez idő alatt: nem került ki az elakadásjelző háromszög, nem volt az utasokon láthatósági mellény és néha vissza is ültek az autóba” – kezdte bejegyzését a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF). A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A szalagkorláthoz gyűrte

Ezután jött egy kamion, ami begyűrte az autót a szalagkorláthoz. A ma közzétett kamerafelvételeken jól látszik, hogy a teherszállító sofőrje valószínűleg figyelmetlen volt, nem vette észre, hogy kilóg az Opel hátulja. A monstrum letarolta a személygépkocsit és szinte hihetetlen, de mindenki túlélte az esetet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Csodával határos

Aki éppen az autón kívül volt, gyorsan felmászott a szalagkorlátra, aki pedig az autóban ült, csodával határos módon kisebb sérülésekkel megúszta és ki tudott mászni az autóból. „Ez durva… Hova figyelt?? Nézte a panorámát??” – tette fel valaki a költői kérését az események kapcsán.

Majdnem merőlegesen állt

„Ott jöttünk el a lerobbant autó mellett, még a baleset elött. Tudni kell, hogy majdhogynem merőlegesen állt a szalagkorlátra, tehát jelentősen belógott a külső sávba. A forgalom meglehetősen nagy volt, mi személyautóval is nehezen tudtuk kikerülni. A sofőrünk még meg is jegyezte, hogy nagyon balesetveszélyesen áll. Mire Pestre értünk, már mondták is a hírekben, hogy baleset miatt torlódás van a Völgyhídnál” – írta egy szemtanú a Facebookon.

„Egy fűszálat nem adtam volna senkiért”

„Ott gurultam el mellettük. Egy fűszálat nem adtam volna senkiért, hogy kiszállt… Főleg a szervek tekintetét látva, ahogy tereltek minket. És basszus új születésnapok valóban!” – tette hozzá egy másik autós, aki valamivel később járt arra.

Csodaszép a látvány, de…

„Naponta 2-3 oda-vissza utam van ott rendszeresen, minimum mindig 1 kacsázó van, kapkodja a kocsit vissza egyenesbe. Csodaszép a látvány, de nagyon eltereli a figyelmet az útról sajnos” – írta egy másik kommentelő.

A Völgyhídon nincsen leállósáv!

„A legfontosabb: a Völgyhídon nincsen leállósáv!! Aki oda egy „gyanúsan viselkedő” járművel felhajt majd ott megáll, esetleg nem tud akár csak levánszorogni a majd 2 km hosszú szakaszról a verda „utolsó leheletével”, az azonnal életveszélyben van és csak a szalagkorláton kívül lehet biztonságban. Itt elvileg alig 5 perc kellett, hogy az álló autót a korláthoz vasalja egy kamion. Teljesen mindegy ki mennyit vezetett, mit tapasztalt a világban, ezek itt konkrét tények, amelyeket el kell fogadni. Vigyázzunk magunkra és egymásra!” – zárta rövidre a vitát egy tapasztalt sofőr.

Íme, a videó

Az esetről készült megdöbbentő videót itt lehet megtekinteni:

https://www.facebook.com/mkifzrt

Tanulságok

Az MKIF Zrt. a baleset kapcsán a tanulságokat is levonta és fontos tudnivalókat osztott meg az autósokkal. „Autópályán, ha bárhol elakadsz: leállósávra húzódj le! Ha nincs, azonnal hagyd el az autót! Vedd fel a láthatósági mellényt! Csak az irataidat és a mobiltelefonodat vedd magadhoz! Szállj ki és a szalagkorláton kívül hívd a 112-es telefonszámot! A segítséget a korláton kívül várd meg, biztonságban!

Társas játék

„A közlekedés társas játék! Figyeljünk egymásra, ha tehetjük, álljunk meg segíteni, hiszen sokszor emberélet múlhat a segítségünkön! Vezessetek óvatosan!” – zárul a bejegyzés. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: Facebook/ Mobile Truck Kft.