Vidnyánszky Attila nem hívta fel  Kulka Jánost múlt pénteken, amikor a Nemzet Színészének választották – erősítették meg többen az RTL Híradó információját. Ezzel egy 24 éves szokás szakadt meg, mely szerint a cím új birtokosát a Nemzeti Színház mindenkori vezérigazgatója értesíti.

Molnár Piroska hívta fel Kulkát

„Molnár Piroska hívott fel és mondta, gratulálok, a Nemzet Színésze lettél” – mondta Kulka János az RTL Híradónak a múlt héten, miután a Nemzet Színészévé választották. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A vezérigazgató hívja fel

24 éve, amióta létezik a cím, a Nemzeti Színház mindenkori vezérigazgatója értesíti a frissen megválasztott színészt. Ezzel egy 24 éves hagyomány szakadt meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem akarta felhívni

Hogy ez Kulka János esetében miért maradt el, azt a csatorna által megkérdezett Nemzet Színészei sem tudják. A műsorban megszólalt Jordán Tamás, aki azt mondta, „Én csak azt a tényt tudom, hogy a Vidnyánszky igazgató úr nem akarta felhívni, és megkérte Molnár Piroskát”.

„Nincs joguk kérdezni”

A Híradó megkérdezte Vidnyánszky Attilát, akivel éppen a Nemzeti Színház bejáratánál találkoztak, de a vezérigazgató nem volt hajlandó válaszolni kérdéseinkre, mert szerinte az RTL-nek „nincsen joga kérdezni”. 

Tordy Géza helyére választották Kulkát

A Nemzet Színésze címet 2000-ben az első Orbán kormány idején alapították, amit tizenkét színész viselhet. Ha közülük valaki meghal, a többiek egyhangú szavazással választanak utódot.  Kulka Jánost Tordy Géza helyére választották.

A színház közleménye

„Kulka János Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A magyar színművészet, a nemzeti színjátszás fejlesztése, népszerűsítése a nemzeti irodalom tolmácsolása és a magyar nyelv ápolása terén nyújtott kimagasló tevékenységért kaphatja meg a Nemzet Színésze címet az a művész, akit a cím viselői maguk közé választanak. Kulka Jánost a március 30-án elhunyt Tordy Géza helyére választották” – írta bejegyzésében a Nemzeti Színház. 

Kirúgta Udvarost

A napokban derült ki, hogy Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg Udvaros Dorottya szerződését, így a Nemzet Színésze 24 év után távozik a Nemzeti Színházból.

Baleset a Nemzetiben

Mint kiderült, nem Udvaros az egyetlen, aki távozik a teátrumból. Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia sem folytatja a Nemzetiben. Ők azok a színészek, akik novemberben több méter magasról zuhantak le. Mindketten olyan komoly sérüléseket szenvedtek, hogy fél év után sem tudnak dolgozni. Úgy tudjuk, Horváth Lajos Ottó maradandó sérülést szenvedett. Kártérítést mai napig nem kaptak a színháztól. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: