Több dolog is gyanús lehet a legújabb, Facebookon terjedő lehúzásban. Most mindenkitől azt kérik, ne adja meg személyes adatait, ugyanis az a bűnözők kezébe kerül.

Pofátlan trükk

Álprofil jelent meg a Facebook közösségi oldalon (Fővárosi Növény- és Állatkert Magyarország néven), ahol hamis nyereményjátékra invitálnak az Állatkert nevében – olvasható az intézmény közlésében.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Csábító ajánlat

Mint írják, a nyereményjátékban azt állítják, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert játékában 10×4 darab jegyet nyerhetnek azok, akik kommentelik az adott posztot, majd a gyanútlan érdeklődőt átcsábítják a Messengerre, ahol 2 kérdést intéznek hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem most van a születésnap

A Fővárosi Állat- és Növénykert felhívja a figyelmet, hogy jelenleg nyereményjátékot nem szervez, továbbá születésnapját nem most ünnepli. Arra kérik közösségüket, látogatóikat hogy semmiképp se osszák meg személyes adataikat ezeken az oldalakon.

Gyanús ügyletekbe keveredett igazgató

A hamis Facebook-oldal aligha hiányzott az intézménynek, amelynek működése finoman szólva sem mentes a botrányoktól. Mint múlt héten megírtuk, beadta lemondását Szabó Roland, a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója.

Nem cáfolta az állításokat

A lemondás előzménye lehet az az ügy, amely a sajtóban pár napja megjelent. A cikk állításait Szabó többszöri felszólítás ellenére sem cáfolta. Karácsony Gergely emiatt megtette a szükséges lépéseket, hogy a Fővárosi Közgyűlés Szabó Rolandot visszahívja – ám ő időközben benyújtotta a lemondását.

Gazdasági csalás a vád

A Magyar Nemzet március 24-én írta meg, hogy Szabó Rolandnak többek között gazdasági csalás vádjával kell bíróság elé állnia. Március 10-én ugyanis gazdasági csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Fővárosi Állat- és Növénykert operatív igazgatója ellen az Egri Járási Ügyészség.

Szépen lépdelt előrea ranglétrán

Szabó Roland még 2019 novemberében lett a fővárosi önkormányzat által működtetett budapesti állatkert operatív igazgatója, majd 2020 februárjában a főigazgató általános helyettese. Ezek után a főpolgármester Szabó Rolandot 2021. január 1. napjától öt év határozott időre kinevezte a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójának.

Gyanúsítottként hallgatták ki

A kinevezés azután vált rendkívül kínossá, hogy nyilvánosságra került: a férfit már két hónappal korábban, 2020. szeptember 10-én üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt gyanúsítottként hallgatta ki a gyöngyösi rendőrkapitányság.

Nehézkes vezetőkeresés

Emellett az állatkert nehezen talál magának igazgatót. Korábban már kiírtak ugyan egy pályázatot, de az sikertelen lett, így most a főváros új megoldásokban gondolkodik – ezek közül az egyik, hogy céggé alakítják az intézményt.

Szeretnének lépni

Ennek előnye, hogy így kevesebb bürokratikus megkötés fog rá vonatkozni, így könnyebben tudnak igazgatót szerződtetni. A városvezetés eltökélt, s szeretnének minél előbb belevágni az átalakítási folyamatba.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)