Óriási vihar csapott le Budapestre és környékére csütörtök délután. Zuglóban egy autóra zuhant egy fa, a belvárosban pedig egy bádogtető szakadt le, amely megsebesített egy nőt.

Riasztást adtak ki

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön riasztást adott ki. Előrejelzésük szerint a déli és dél-nyugati területeken már a következő órákban lehet zivatar. Budapestre 15 óra után csapott le a vihar. Jégesővel és óriási széllel tört be a fővárosba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide

Kidőlt fa a Könyves Kálmán körúton

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Autóra dőlt egy fa

A Könyves Kálmán körúton, a MÁV új székháza előtt egy Toyota Priusban utazott két középkorú férfi. A külső sávban álltak a dugóban, amikor az autójukra dőlt egy fa. Szerencsére senki sem sérült meg.

Az MÁV új székháza előtt dőlt a fa az autóra

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Egy járókelőre zuhant a tető

A hatalmas vihar következtében a Bajcsy-Zsilinszky úton súlyos baleset történt. A BRFK a Blikknek ezt írta: „A mai nap 15 óra 11 perckor egy magánszemély tett bejelentést a BRFK-ra, miszerint a Bajcsy-Zsilinszky utca 22-es szám alatt, a nagy szél következtében egy bádogtető leszakadt és eltalált egy hölgyet. A bejelentés után a mentők és rendőrök is gyorsan a helyszínre értek. A lábán sérülést szenvedő hölgyet pedig kórházba szállították, ellátása jelenleg is folyik.

Bezártak a boltok Ferencvárosban

A Pesten Hallottam Facebook csoportban azt írja ezt írja az egyik 9. kerületi lakos: “aki vásárolni indulna, a Thaly Kálmán utca Tesco, Spar, Penny bezárt. Az egyikben egyáltalán nincs áram, a másiknál a plafon esett le, a harmadik pedig rommá ázott”.

Darabokra tört a fa a Könyves Kálmán körúton

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Nem járnak a vonatok

A MÁV csütörtök délután azt írta: „Kőbánya-felső és Rákos között korlátozásokkal közlekedhetnek a vonatok. Rákos és Pécel között szünetel a vonatközlekedés, megsérült a felsővezeték. A Budapest–Hatvan–Miskolc, illetve Eger, a Budapest–Újszász-Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon jelentős késésekkel, rövidebb útvonalon közlekedő és kimaradó vonatjáratokkal kell számítani. A Tokaj és a Hernád IC vonatok is korlátozásokkal közlekednek”.

Így lehet utazni

Késő délután ezt a közleményt adták ki: „A Keleti pályaudvarról Rákosig a szolnoki, vagy békéscsabai vonatokkal utazhatnak. Rákostól Pécelig vonatpótló busszal lehet utazni. Pécel állomástól az Agria InterRégió vonatokat vehetik igénybe. Hatvanban átszállhatnak a Füzesabony, Miskolc, Szerencs, Tokaj, Nyíregyháza, Debrecen, Szolnok, Budapest-Nyugati pályaudvar felé közlekedő Tokaj vonatokra. Hatvanból utazhatnak tovább a Hernád-Zemplén InterCity vonatokkal Mezőkövesd, Miskolc, Szikszó, Forró-Encs, Hidasnémet, Kassa, illetve Szerencs, Sárospatak, Sátoraljaújhely felé.

Késnek a vonatok

A vonatok jelentős késésekkel közlekednek. Főként az elővárosi forgalomban vannak   vonatkimaradások. A vasúttársaság a kényelmetlenségekért elnézést kér az utasoktól.

Biatorbágy felé is baj volt

Az átvonuló viharos szél és eső miatt nem volt áram a felsővezetékben Budapest-Kelenföld és Biatorbágy között, ezért egyáltalán nem jártak a vonatok. Budapest-Kelendföld és Budaörs között 17 óra környékén egy vágányon megindult a forgalom. Budaörs és Biatorbágy között pedig mindkét vágányon megindulhatott a vonatközlekedés. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a délutáni órákban további késésekre, járatkimaradásokra lehet számítani. A menetrendszerű közlekedés az esti órákra állhat helyre.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide

Kiemelt kép: