Elképesztő, de napjainkra jellemző történet Budakalászon: a MÁV-HÉV Zrt. a H5-ös HÉV-vonal egyik megállójából, Budakalászról jó pár hónapja elszállított egy padot, ami azóta sem került vissza a helyére. Előbb a város egyik önkormányzati képviselője, majd Göbl Richárd polgármester, később pedig a térség országgyűlési képviselője, Vitályos Eszter is jelezte az időseket és a rászorulókat is érintő problémát, de mindannyian falakba ütköztek.

Nem volt csóró a cég

„A HÉV 130 éves történetében voltak nehéz időszakok (két világháború, világgazdasági válság), de annyira nem volt csóró a cég, hogy egy padra ne futotta volna. Eddig” – kezdte bejegyzését Kóder György budakalászi önkormányzati képviselő annak kapcsán, hogy a H5-ös vonal egyik megállójából jó pár hónapja elszállítottak egy padot, ami azóta sem került vissza a helyére. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem akarják visszahelyezni

„Kértem az Önkormányzatot kérjék a céget, legyen szíves visszahelyezni, hisz öregek és rászorulók kerestek, hogy használnák. Azt a választ kaptuk, hogy rongálás és nem rendeltetésszerű használat miatt került elszállítása és nincs szándékukban visszahelyezni” – írta a képviselő a Facebookon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nemet mondtak a polgármesternek

„Kértem a polgármester urat, kérje ismét a visszahelyezést, hiszen létezik vandálbiztos pad is, illetve az önkormányzat térfigyelő kamerákat is felszerelt, ami csökkenti a rongálás kockázatát. A polgármesteri kérést is elutasították hasonló indoklással” – folytatódik a meghökkentő történet.

Vitályos Eszter sem járt sikerrel

„Ezután Vitályos Eszter országgyűlési képviselőnk segítségét kértem, egy bő hónapja, aki szintén megkereste a MÁV-HÉV-et, egyelőre eredménytelenül” – tette hozzá a helyi képviselő.

Talán a nyilvánosság segíthet

„Őszintén szólva nem hiszem, hogy további kérelemnek bármi értelme lenne, talán a nyilvánosság segíthet. Ezért született e bejegyzés is…” – zárul a poszt.

Érdekek és jogok sérülnek

„Ebben az esetben lehetne az Egyenlő Bánásmód hatósághoz is fordulni, hiszen, ha máshol van pad, akkor itt miért nincs? Idősek, betegek, kismamák, gyerekek érdekeit sérti a MÁV, visszaélve a joggal és hatalommal” – reagált a történtekre egy helyi lakos.

Kötelezhet a Kormányhivatal?

„Nem mellesleg a Kormányhivatal is kötelezheti a MÁV-ot az eredeti állapot visszaállítására, mert ez a funkció is része a szolgáltatásának, amiért a pénzt kapja, ráadásul így vette át a BKV-tól, hogy van (volt) pad” – írta egy másik kommentelő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez a Budakalász MÁV-HÉV megálló fedett várójában lévő pad HŰLT HELYE

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Facebook.