Egymás után történnek a balesetek a pénteki hóesés miatt. Most kaptuk a hírt, hogy Pilisszántón is megcsúszott a jeges úton egy autó és egy villanyoszlopnak csapódott. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a betonoszlop egy része letört, a javítás idején áramszünet várható a környéken.

Balesetek egymás után

A péntek délutáni hóesésben egymás után történnek a balesetek a fővárosi agglomeráció zsúfolt útjain. Pilisszántón megcsúszott egy autó a jeges úton és villanyoszlopnak hajtott. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a betonoszlop valósággal kettétört. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Áramszünet lehet a balesetből

Úgy tudjuk, a helyiek már bejelentették a kárt az MVM-nek. Elképzelhető, hogy a javítás alatt több órás áramszünetre számíthatnak a pilisszántóiak. A Facebookon azt írják, hogy a településen nincsenek letakarítva az utak és a sózás sem indult még meg. Szinte lehetetlen közlekedni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Több autót ért baleset

Ahogy nem sokkal ezelőtt megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, Budakeszi és Páty között is egymást érték a balesetek, összesen öt autó csúszott le az útról vagy borult az árokba péntek délután. Zsámbék polgármestere, Horváth László éppen arrafelé autózott a felégével. Azonnal félreálltak, hogy segítsék a bajba jutott édesanya mentését. A polgármester a forgalomirányításban segédkezett, amikor azt vette észre, hogy az ő autójának is nekiment egy másik jármű.

Több autót ért baleset

„Amíg a forgalom irányításban segédkeztünk kedves feleségemmel, miután megálltunk segíteni egy árokba csúszott autósnak és megtörték a mi autónkat is, egy órán belül még 4 autó esett árokba nem messze a mi helyszínünktől. Majd egy BMW i3 borult tetőre kicsit távolabb.” – írja a közösségi oldalán a zsámbéki polgármester.

Itt a Budakeszi és Páty között történt egyik baleset

Forrás: Facebook/Ati Diesel – Köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását. 

Veszélyes péntek délután

A baleseti statisztikák alapján a péntek délután a legveszélyesebb időszak a Budapest környéki utakon. A rengeteg türelmetlen autós főleg a gyorshajtással okoz baleseteket. Ehhez most hozzájött a hóesés és a rendkívül csúszós út Budakeszi és Páty között és már meg is történt a baj, egyszerre több baleset történt egy rövid útszakaszon.

Mentőakció a hóesésben

Forrás: Facebook/Budakeszi Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Szélvihar lesz szombaton

Az időjárás folytatása sem lesz túl szép. Az időkép előrejelzése szerint szombaton kezdetben előfordulhat futó zápor, hózápor. Az ország jelentős részén viharos lesz az északi-északnyugati szél, a Dunántúlon 100 km/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak. A maximumok kora délelőtt állnak be 0 és +6 fok között értékekkel, aztán hűlni fog a levegő. 

Vasárnap sütni fog a nap

Vasárnap már klassz idő vár ránk. A napsütést ugyan megzavarhatják erősebben felhős időszakok, de számottevő csapadék nem várható. Még többfelé erős lesz az északi-északkeleti szél. Hideg lesz, hajnalban -12, -3, napközben -3, +1 fokot mérhetünk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Baleset Pilisszántón – Forrás: Facebook/Köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását.