A BudaPestkörnyéke.hu állandó szerzője, Halmos Mónika virágos ételeivel, gyönyörű finomságaival elkápráztatta a Duna Tv Családbarát című műsorának nézőit és műsorvezetőit. Sóskúton élő szerzőnk a stúdióba vitte a kert legjavát, illatos virágokat és megmutatta, hogy milyen fantasztikus ételeket lehet belőlük készíteni. A látványos videót a cikkünk alján lehet elérni.

Se védett, se mérgező növényt ne szedjünk

A növényeket gyűjtögetőknek azonban érdemes növényismerettel is felvértezni magukat, és azt sem árt tudni, hogy az erdőtörvény ide vonatkozó fejezete szerint miből, mennyit szabad hazavinni. A védett növényekhez, a mérgezőkhöz ne nyúljunk, ha bizonytalanok vagyunk, akkor maradjon csak a békés szemlélődés.

Virágos sütemények

Forrás: mediaklikk.hu

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Piknik a szabadban

Az idei tavaszon a legjobb, ha a szabad időt a természetben töltjük, és viszünk magunkkal elemózsiát a hátizsákban – ahogyan ezt tettünk régen is. A hagyományos felvágottas-sajtos szendvicsek helyett kerülhetnek korszerűbb, ízletes falatok is a csomagba.

Finomságok az asztalon

Zöldségből, fűszer- és gyógynövényekből remek szendvicskrémek készülhetnek, amelyekből egy csokorra valót mutatott be a BudaPestkörnyéke.hu állandó szerzője, Halmos Mónika ízelítőként a Duna Televízió Családbarát című műsorában. A szemrevaló, tüneményes kis szendvicsek kencéi gyökérzöldségekből, gyógy- és fűszernövények felhasználásával készültek.

Halmos Mónika virágos ételeket készít a TV-ben

Halmos Monika Családbarát című műsorban

Csalánkrém

A csalán nem csupán gyógynövény, egy ízletes főzeléknövényt is tisztelhetünk benne. Forrázott leveleiből burgonya hozzáadásával kellemes szendvicskrém készülhet, amelynek zamatát a fokhagyma és a tökmagolaj teszi bársonyossá.

Virágos finomságok

Finom füvek, ehető virágok

Céklás tojáskrém

A savanyú cékla levében érlelt főtt tojásokból készült krém gyönyörű színével izgalmas színfolt egy ünnepi asztalon is. Különleges ízét a cékla és a friss, erdei kakukkfű aromája teljesíti ki.  A Rózsakunyhó konyhájából csupa ilyen izgalmas recept kerül ki!

Köleskörözött zamatos turbolyával

Régi gabonánk, a köles is megjelenhet új szerepben, nem csak köretként. A puhára főtt kölesből Halmos Monika körözöttet kevert a Családbarát műsorában, aminek az enyhén csípős paprikakrémen kívül a zamatos turbolya adott kellemesen pikáns, tavaszt idéző aromát. Recepteket a Vadon nőtt étterem című könyvben lehet lelni!

Készülnek a virágos falatok

Halmos Monika fitoterapeuta

Olvassák hétről-hétre zöld gondolataimat! További kerti és konyhai ötletekkel vár a www.rozsakunyho.hu oldal, valamint a Rózsakunyhó Online videók. Természetes és szépséges ajándékokért pedig keressék fel a Rózsakunyhó online boltját!

A képre kattintva elérhető a DunaTV videója Halmos Mónikával

Kiemelt kép forrása: Halmos Mónika