Napok óta semmit nem tud családja Hlaván Géza Vilmosnéról, akit unokája kísért ki a buszhoz június 27-én, Visegrádon. Megvárta, míg felszáll a járműre, a nagymama haza indult Győr környéki falujába. A család szerint a 74 éves asszony többször megtette az utat, nem volt zavart, de haza már nem érkezett meg, Ilonka nénit Esztergomnál még látták, azóta nincs róla hír, a telefonja is néma. 

Jól ismerte az útvonalat

Családja szerint Hlaván Géza Vilmosné térben is időben is jól tájékozódik. Mindig egyedül közlekedett, bejáratott útvonalon, járatokon, kényelmesen, az átszállással sem volt gond eddig. Most sem lett rosszul, nem tévedhetett el, erre semmilyen nyom nincs, nem szállították be a mentők, nem vették fel egyetlen kórházba sem.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Az átszállásnál veszett nyoma

“Eddig nem féltettük, büszkék is voltunk rá, hogy egyedül utazik, nem is tűrte volna meg a díszkíséretet. Vigyáztunk rá, ezért is tudtuk meg perceken belül a hírt, hogy mi hiába tettük fel a déli buszra, nem érkezett meg, az esztergomi átszállásnál, 13 óra körül nyoma veszett” – kezdte Ilona néni eltűnésének története az unokája. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kapuváron láthatták 

A 74 éves asszony bőröndje már a családnál van, a csomagot a pályaudvar mosdójában találták meg. “Valami vagy valaki nagyon megzavarhatta. Elvileg Kapuváron hárman is azonosították, vagyis nem kizárt, hogy odáig valahogy eljutott, ám ez a hír nem megerősített, mert a térfigyelő kamerák felvételein nem szerepel. Egy másik információ szerint Szentendre vagy Budapest felé indult tovább, de erre sem találtunk bizonyítékot” – mondta a keresést koordináló családtag a Blikknek.  

Ez az utolsó felvétel Ilonka néniről

Forrás: Facebook

A rendőrség is keresi 

Az utolsó kamerakép róla esztergomi, akkor még nála volt az egyik csomagja. A család azonnal bejelentést tett a rendőrségen, mivel egészséges, nem gondnokság alatt álló, felnőtt korú személyről volt szó, a törvény szerint 24 órával a család jelzését követően rendelték el a Hlavánné körözését. A Prospective mentőkutyás keresőegység is próbálta felvenni a nyomát az elhagyott bőröndről véve szagot, de a kutyák sem találták meg, merre indulhatott Ilonka néni. Három napon át keresték Esztergom és Győr környékén is, sajnos eredménytelenül. 

A lakosság segítségét kérik 

A szakértő szerint mivel Ilonka néni nem volt beteg, tudott tájékozódni, tartotta a kapcsolatot a szeretteivel, nem akart új életet kezdeni, sajnos nem lehet kizárni, hogy baj érhette. Teljes erőbedobással kell keresni, mert sajnos azt tapasztaltuk, az egy hétnél tovább tartó eltűnések esetében csak minden tizedik keresett személy kerül elő épségben. Aki látta Ilonka nénit, azonnal értesítse az esztergomi rendőröket a 06 33 510-268-as telefonszámon vagy a rendőrség ingyenesen hívható, 112-es segélyvonalán! v A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Hlaván Géza Vilmosné – Forrás: Facebook