Májustól ismét módosul a menetrend Budapesten, teljes kapacitással fog működni a tömegközlekedés – erről írt Karácsony Gergely a legújabb Facebook posztjában. A döntés hátterében az áll, hogy a főpolgármester így szeretné elkerülni a tumultust az érettségi alatt a tömegközlekedési eszközökön.

Orbán Viktor a hétvégi videójában beszélt arról, hogy május elején tetőzhet a járvány Magyarországon, ez pedig egybeesik az írásbeli érettségi vizsgák tervezett időpontjával. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt részletesen.

Ez plusz teendőket jelent a fővárosnak, ezért a főpolgármester a pedagógusok érdekképviseleteivel és oktatási szakemberekkel konzultált. A szakemberek szerint az érettségiket a járvány tetőpontján nem szabad megtartani.

„A BKK-t arra utasítottam, hogy az érettségik ideje alatta a normál, vagyis a legnagyobb kapacitáson működő menetrendet állítsák vissza. Emellett a BKK az operatív törzstől kér információkat arról, hogy hol lehet ezen túl is szükség járatsűrítésekre, a kapott információk alapján osztjuk be a járatszámokat annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb mértékben el tudjuk kerülni a tumultust” – írta a főpolgármester.

Tovább folytatódik a koronavírus-járvány elleni küzdelem Zuglóban

Közben tovább szigorítanak Zuglóban, péntektől ugyanis csak maszkban látogatható a Bosnyák téri piac – erről Zugló polgármestere írt a Facebookon. Vásárolni a továbbiakban is lehet, de a járvány elleni hatékony védekezés érdekében a piacot péntektől csak szájmaszkban vagy a száj és az orr takarására alkalmas sálban, kendőben szabad látogatni.

Horváth Csaba arra kérte az időseket, hogy ha tehetik, maradjanak otthon, de ha mégis kimennek a piacra, azt a kijelölt időpontban, azaz 9-12 óra között tegyék.

Kiemelt kép: BKK