Súlyosabb büntetést kért Gyárfás Tamásra az ügyészség, valamint kezdeményezték a letartóztatását is. Az ügyészség a volt televíziós producer esetében hosszabb idejű szabadságvesztés kiszabását is kérte.

Rossz viszonyban volt Fenyő Jánossal

Az ítélet szerint Gyárfás Tamásnak elmérgesedett a viszonya a konkurens médiavállalkozóval Fenyő Jánossal, ezért elhatározta, hogy megöleti. Ennek érdekében megállapodott Portik Tamással, akinek a felbujtására egy szlovák állampolgárságú férfi Budapesten, 1998. február 11-én a gépkocsijában várakozó Fenyő Jánost lelőtte. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Gyárfás 7 évet kapott

A Fővárosi Törvényszék Gyárfás Tamást bűnösnek mondta ki bűnsegédként, míg a többszörösen büntetett Portik Tamást felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében. A bíróság a médiavállalkozót 7 év szabadságvesztésre, társát életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy 20 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fellebbezett az ügyész

Az ítélet ellen az ügyész – Gyárfás Tamás felbujtói minőségének megállapításáért, továbbá mindkét terhelttel szemben a büntetések súlyosításáért – fellebbezett. Gyárfás Tamás esetében hosszabb idejű szabadságvesztés kiszabását, míg társánál a feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontban történő megállapítását indítványozta.

Gyárfásék is fellebbeztek

Gyárfás Tamás és védője felmentésért, míg Portik Tamás és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az elsőfokú ítélet kihirdetése után a törvényszék elutasította az ügyészség Gyárfás Tamás letartóztatására irányuló indítványát.

Letartóztatnák Gyárfást

Az ügyészség közleményében azt is leírják, hogy a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a Fővárosi Ítélőtáblához benyújtott indítványával az ügyészi fellebbezést mindkét elkövetőnél fenntartotta, egyben indítványozta Gyárfás Tamás letartóztatásának elrendelését az ítélőtábla ügydöntő határozatának kihirdetéséig.

Riválisok voltak

Gyárfás Tamás az 1990-es években ismert vállalkozó volt, a legnagyobb vetélytársa pedig az a Fenyő János volt, aki többek között a VICO Rt.-t vezette. Az üzleti viták és hatalmi harcok miatt a 90-es évek közepére megromlott a kapcsolatuk. A gyanú szerint Gyárfás Tamás először, 1997-ben Tasnádi Pétert bízta meg Fenyő János meggyilkolásával, amiért 12 millió forintot ajánlott fel. Tasnádi ezt elfogadta, a pénz felét előre elkérte, ezek után azonban nem tett semmit, Gyárfás ezért fordult Portik Tamáshoz.

A piros lámpánál ölték meg

Portik, miután elfogadta Gyárfás Tamás megbízását, a szlovák maffia bérgyilkosát, Jozef Rohácot bízta meg a meggyilkolásával. 1998. február 11-én Fenyő János a 2. kerületi Margit utcában hajtott a kocsijával, közben a barátnőjével beszélgetett telefonon. Amikor a körúthoz ért, megállt a piros lámpánál. A mögötte lévő autóból, ami addig követte, kiszállt Jozef Rohác és odament Fenyő mellé. Egy Agram 2000-es, hangtompítós gépfegyverrel legalább 20-szor rálőtt. Rohác ezek után elfutott, Fenyő János pedig a helyszínen belehalt a sérüléseibe.A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Gyárfás Tamás