Visszatért a helyszínre az a sofőr, aki miatt halálos baleset történt az M5-ös autópályán vasárnap hajnalban. A koszovói férfi bevallotta, hogy összeütközött az autópályán a később fának csapódott autóval. Feltehetően emiatt történt a baleset.

Lesodródott az útról az autó

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt arról, hogy lesodródott az útról és egy út menti fának csapódott 2022. április 17-én 5 óra 55 perc körül egy személygépkocsi az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalának 42. kilométerszelvényében.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meghalt a 34 éves férfi

Az Újhartyán térségében történt közúti közlekedési baleset következtében a jármű sofőrje, egy 34 éves férfi a helyszínen életét vesztette. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett a sofőr, hogy a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Újabb részletek derültek ki

Miközben zajlottak a helyszíni szemlével és a mentéssel kapcsolatos munkálatok, egy férfi közelítette meg gyalogosan a tragédia helyszínét, jobb elején sérült autója néhány száz méterrel arrébb vesztegelt a leállósávban.

Friss rongálás volt az autón

Mint kiderült gépkocsija rongálódása friss, az a nem sokkal korábbi, a meghalt sofőr autójával történt ütközéskor keletkezett. Szondája negatív lett, kihallgatásra előállították.

Ebben az autóban halt meg a 34 éves férfi

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Nem sokra emlékszik

Az 56 éves koszovói férfi nem tagadta a történteket, bár állítása szerint nem sokra emlékezett, csak valami fémes hangot hallott és autója cikázni kezdett a belső sávban. Sikerült az úton tartania kocsiját, amivel aztán megállt a leállósávban.

Áttért a másik sávba

A gyanú szerint haladása közben áttért a külső sávba, ahol autója jobb elejével elérte a másik jármű bal hátulját. Utóbbi az ütközés miatt tért le az útról és csapódott fának.

Eljárás folyik ellene

A férfi ellen halálos közúti baleset okozása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.

Halálos baleset Nagypénteken

Nagypénteken szintén halálos baleset történt az M5-ös autópályán. Akkor egy álló járműbe rohant bele egy sofőr Kakucs térségében.

Helyszíni felvétel a baleset után

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Meghalt a sofőr

A mentősök hiába küzdöttek a férfi életéért, a helyszínen belehalt elszenvedett sérüléseibe. Az álló járműben utazók közül hárman, könnyebb és súlyos sérülést is szenvedtek, őket a mentősök kórházba vitték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel az újhartyáni baleset után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán