Bevallotta, hogy sosem volt jobboldali, még akkor sem, amikor az Orbán-kormány tagja volt. Vitézy neheztel a miniszterelnökre, és azt is elmondta, a 24.hu-nak adott friss interjúban, hogy szerinte ki Budapest legpocsékabb kerületi polgármestere és mit gondol a nagykörúti biciklisávokról.

Kétszer is elbánt vele Orbán Viktor

“Azért neheztelek Orbán Viktorra, mert mindkét ügyben, ami engem érintett, legyen ez a Budapesti fejlesztési Központ vagy általában a magyar vasút ügye, a kormányzati politika elvesztette a motivációját és az iránytűjét. Budapesten minden érdemi beruházás leállt, kivéve a Vár szimbolikus újjáépítését, vidéken vasútvonalakat zárnak be, és minden vasúti járműbeszerzést leállítottak, amiket elindítottunk. Ezért neheztelek. A MÁV-ba, ezt ő maga is mondta, beletört a bicskája. Ha a nagy állami rendszerek 21. századi átalakítása van terítéken, bátortalanság jellemzi a kormányt. A plakátokon nagy a bátorság, de ez elfogy, amikor ezekben a nagy ellátórendszerekben rendet kellene csinálni.” – mondta Vitézy Dávid a 24.hu-nak. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Legjobb és legrosszabb polgármester

Az LMP főpolgármester-jelöltje azt is elmondta, hogy szerinte a legjobb kerületi polgármester a 2. kerület vezetője, Őrsi Gergely, a legpocsékabbnak viszont a DK-s Niedermüller Pétert tartja, aki szerinte rengeteg dolgot csinálhatott volna a 7. kerületben, de nem tette. Vitézy a bulinegyedet túldimenzionált problémakörnek látja. “Minden nagyvárosnak vannak negyedei, ahol szórakozóhelyek működnek. Ezer dolgot lehetne csinálni, hogy jobban működjön, mégsem csinálja meg ezeket a kerület. Terepjárók parkolhatnak a helyeken, ahol teraszok működhetnének, hiénataxik köröznek a Kazinczy utcában, a legalapvetőbb köztisztasági ügyek nincsenek megoldva.” – mondta Niedermüler Péter kerületéről.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lázár bemutatott Budapestnek

Vitézy Dávid szerint Lázár János lényegében bemutatott a középső ujját a fővárosnak, akkor, amikor a Közlekedési Múzeum Debrecenbe költöztetéséről beszél. Szerinte Orbán Viktor a hibás azért, hogy a közlekedési minisztere nyíltan Budapest ellenes politikát vihet. Vitézy egyértelműen leszögezte, hogy ő már ellenzéki politikus. Nem tartja magát jobboldalinak, akkor sem volt az, amikor az Orbán-kormány államtitkára volt. Ő szakpolitikát képviselt, soha nem szállt be világnézeti, politikai vitákba.

Ellenzéki politikus lett

“Egy ellenzéki párt támogat, és nem a kormány politikáját szeretném Budapesten képviselni, hanem éppen annak ellenére indultam el. Viszont nem értek egyet azzal az ellenzéki felfogással, amit Karácsony Gergely testesít meg, hogy országos szinten kell politizálni egy főpolgármesternek, és azzal sem, hogy az ország visszafoglalásának edzőtáboraként tekintsünk a Városházára.” – mondta Vitézy.

Nem bírálta Mészáros Lőrinc gazdagodását

Az LNP főpolgármester-jelöltje arról is beszélt, olyan helyzet is kialakulhat a választások után, hogy akár Karácsony helyettese lehet, vagy fordítva. Magyar Péterről annyit mondott, hogy a választások után le akar vele ülni egy mindent tisztázó beszélgetésre. A NER-ről pedig azt mondta, hogy sok mindennel nem értett egyet államtitkárként, de azért nem bírálta például Mészárosékat, mert nem volt dolga ezzel foglalkozni az Orbán-kormány embereként.

Autósüldözés

Az interjúban szóba kerültek a nagykörúti bringasávok is, erről Vitézy azt mondta, amit korábban: szükség van rá, de nem így, a város legnagyobb sebe az autópályaként működő Rákóczi út és a közterületekből minél többet vissza kell adni a gyalogosoknak. Szerinte erre mondja a jobboldal hibásan, hogy autósüldözés. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Vitézy Dávid – Fotó: BPK