Solymár egyes részein vízhiány alakult ki – közölte az önkormányzat. Jászberényben szintén vízhiány alakult ki, ott már be is tiltották többek közt az automata öntözőrendszerek működtetését, valamint az autók tömlős mosását.

Vízhiány Solymáron

A solymári önkormányzat a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. tájékoztatása alapján felhívta a lakosok figyelmét, hogy a hajnali öntözések, locsolások fokozottan mértékben terhelik az ivóvíz hálózatot, ezért Solymár egyes részein kedd hajnalra már vízhiány alakult ki.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tartósabb hiány

Mint írják, a fokozott vízkivétel miatt a solymári ivóvíz-tározók nem tudnak feltöltődni, ez tartósabb hiányt is eredményezhet a nyári szárazabb hónapokban.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A vízhiány a magasabban felvő utcákban alakult ki

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Kapacitásnövelési beruházás

A szolgáltató tájékoztatása szerint dolgozik a hiány megszüntetésén, tartós megoldást azonban a kapacitások növelése hozhat. Ennek érdekében a DMRV kapacitásnövelési beruházásokat fog elvégezni az érintett szolgáltatási területen.

Locsolási tilalom Jászberényben

Vízkorlátozás bevezetéséről döntött rendkívüli ülésén Jászberény képviselő-testülete kedden – írja a Szoljon.hu. A településen locsolási tilalmat vezetnek be reggel 6 óra és este 22 óra között.

Tiltott tevékenységek

Ugyancsak tiltott tevékenység a járdák és utak mosása, automata öntözőrendszerek működtetése, járművek tömlős mosása és az úszómedencék töltése.

Csökkent a kutak vízhozama

Az intézkedésre azért van szükség, mert a város hálózatát ellátó kutak vízhozama a szárazság miatt jelentősen csökkent, miközben a lakosság vízigénye nő. A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. szerint a jelenleginél 1200 köbméterrel több vízre van szüksége Jászberénynek naponta.

Új kutat fúrnak

Budai Lóránt polgármester korábban arról számolt be, hogy egy új kút fúrásáról döntöttek, amihez megvan a pénzügyi fedezet, az előkészítő munkálatok már elkezdődtek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

“Legyél erős, sokan szeretünk, nagyon hiányzol, átvészeljük ezt is” – életveszélyben van az a 26 éves balerina, aki a Jókai utcai tetőomlásban sérült meg, az épületet azóta is rendőrök őrzik

Kiemelt kép: illusztráció