Vízkorlátozást vezettek be Solymáron. Kedden a polgármester már felhívta a helyiek figyelmét arra, hogy vízhiány alakult ki a település egy részén. Szerdán pedig már be is vezették a vízkorlátozást.

Elsőfokú vízkorlátozás

„Az elmúlt napok rendkívüli meleg időjárására (III. fokú hőségriasztás) és rendkívül módon megemelkedett ivóvíz-fogyasztásra tekintettel a szolgáltató, valamint a katasztrófavédelmi igazgatóság megkeresése alapján a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. Törvény 4. § c.) pontja és a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II.27.) Korm. Rendelet 83. §-a alapján 2022. július 1. napján éjfélig I. Fokú Vízkorlátozást rendelek el” – írja a település Facebook oldalán Szente Kálmán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Ezt kéri a polgármester

  • A teljes körű szociális ivóvízellátás biztosítása érdekében gondoljanak az ivóvíz ésszerű felhasználására.
  • Lehetőség szerint halasszák el gépkocsijuk mosását, korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását (pl. medencefeltöltés).
  • Mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki.

Ivóvízet szállítanak Solymárra

Szerda délután az önkormányzat már be is jelentette, hogy több helyen lajtoskocsikat helyeztek ki, ahol a solymáriak ivóvízhely tudnak jutni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A vízhiány a magasabban felvő utcákban alakult ki

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

Itt állnak a lajtoskocsik

  • Barlang utca- Ásvány utca saroknál, a másik a Katona J. utca – Hársfa utca saroknál Hutweide területén és a Kerekhegyen
  • Berzsenyi u. – Kölcsey u. sarok
  • Budai Nagy Antal u. – Kisfaludy u. sarok
  • Mészégető u. – Méhes utca sarok
  • Barlang utca – Ásvány utca sarok
  • Katona J. u. – Hársfa u. sarok

Locsolási tilalom Jászberényben

Vízkorlátozás bevezetéséről döntött kedden rendkívüli ülésén Jászberény képviselő-testülete kedden – írja a Szoljon.hu. A településen locsolási tilalmat vezetnek be reggel 6 óra és este 22 óra között.

Tiltott tevékenységek

Ugyancsak tiltott tevékenység a járdák és utak mosása, automata öntözőrendszerek működtetése, járművek tömlős mosása és az úszómedencék töltése.

Csökkent a kutak vízhozama

Az intézkedésre azért van szükség, mert a város hálózatát ellátó kutak vízhozama a szárazság miatt jelentősen csökkent, miközben a lakosság vízigénye nő. A Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. szerint a jelenleginél 1200 köbméterrel több vízre van szüksége Jászberénynek naponta.

Új kutat fúrnak

Budai Lóránt polgármester korábban arról számolt be, hogy egy új kút fúrásáról döntöttek, amihez megvan a pénzügyi fedezet, az előkészítő munkálatok már elkezdődtek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció