Közel harminc éven át csaknem naponta ivott alkoholt Kökény Attila. Az énekes szervezete teljesen hozzászokott az alkoholhoz: ami egy átlagembert rég kiütött volna, az neki meg sem kottyant. A népszerű művész a későbbiekben megszabadult függőségeitől és most már ő dönti el, mi a mérték.

Whisky a zongorán

 „Amikor bárokban énekeltem, úgy ment a dolog, hogy mire odaértem, már ki volt készítve a whiskym a zongorára, mellétéve a hamutálca. Nagyon sokat tudtam inni egy-egy ilyen alkalommal. Hétvégén simán lecsúszott másfél-két üveg whisky” – beszélt élete sötét időszakáról Kökény Attila Hajdú Péternek a Frizbi felvételén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ivás filmszakadásig

„Volt olyan is, hogy filmszakadásig ittam magam. Huszonöt éves koromban egy lány strigulázta a whiskyjeimet; este tíztől hajnali ötig megittam ötvennégyet, és utána még elmentem egy presszóba, ahol délig folytattam az ivászatot” – emlékezett vissza a művész.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felesége nem fogadta el

Felespoharakkal mérve, az énekes több mint két liter töményt fogyasztott el az ominózus éjszakán, és bár a szervezete hozzászokott a vedeléshez, a felesége erre nem volt hajlandó.

Sokat veszekedtek miatta

„Tizenhat éves korom óta ittam, olyan ez, mint a sport. Egy idő után hozzászokott a szervezetem, nem álmosodtam el, inkább felpörögtem. Arankával persze, sokat veszekedtünk emiatt. Soha és semmin nem tudtunk összeveszni, csak miattam. Nem bírta elviselni, hogy iszom” – árulta el Kökény Attila.

Másnapos volt az esküvőjén is

Kökény Attilának valóban volt mitől megszabadulnia, hiszen egykor csaknem az egész életét befolyásolta az ital. Huszonöt éve az esküvőjére is másnaposan érkezett, az előző este ugyanis bulizott. A szertartás alatt alig várta, hogy felhörpinthesse a koccintásra szánt pezsgőspohár tartalmát.

Leszámolt a függőséggel

A Megasztár vége után, 2010-ben Attila visszavett az alkoholfogyasztásból, sőt, a cigarettázásról is leszokott. Az igazi áttörés azonban két és fél éve következett be: a Kökény család minden tagja megtért Istenhez. Ezt Attila három gyermeke kezdeményezte, és annyira jól sikerült, hogy az édesapa leszámolt a függőségével.

„Én döntöm el, mi a mérték”

„Ha elmegyünk valahova, egy pohár pezsgőt vagy bort megiszom, de egyébként teljesen megszabadultam az alkoholtól. Most már én döntök arról, mi a mérték, régen nem így volt. Csütörtökön már dörzsöltük a kezünket a barátaimmal, hogy mikor ihatunk végre” – mesélte.

Nem akart kamus lenni

„Amikor azt mondod, hogy megtérsz, próbálsz Istennek tetszeni, akkor azokat a dolgokat, amiket régen csináltál, elhagyod. Ide tartozik a dohányzás, az ital, a drog, s millió olyan dolog, ami függőséget okoz. Nem akartam kamus lenni, aki csak úgy csinál, mintha leszokott volna” – tette hozzá az énekes az interjúban, amelyet pénteken 19 órától láthatnak a Frizbi TV YouTube-csatornán.

Kiváló laborleletek

Kökény Attila számára pozitív hatásokkal járt a leszokás: rendszeresen sportol, az orvosa szerint pedig a laborleletei olyan jók, mint egy húszévesnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kökény Attila. Fotó: archív