Változtathatnak a gyermekügyeleti rendszeren, miután a hétvégén káosz alakult ki a János kórházban. Kőnig Róbert gyermeksebész a Facebookon írt arról, hogy vasárnap a János kórházban öt órán keresztül egyedül látták el Észak- és Közép-Magyarország gyermektraumatológiai ügyeletét. A doktor a posztjával szerette volna a szülők figyelmét felhívni arra: bármennyire is aggódnak a gyerekeikért, próbáljanak meg türelmesek maradni. Kőnig azért írta ezt, mert rendelés közben rájuk törték az ajtót.

163 gyereket láttak el egy nap alatt

Hétfőn Kőnig Róbert gyermeksebész a Facebookon írt arról, hogy vasárnap a János kórházban öt órán keresztül egyedül látták el Észak- és Közép-Magyarország gyermektraumatológiai ügyeletét. Bejegyzésben azt írta: 163 gyereket fogadtak 24 óra leforgása alatt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rájuk törték az ajtót

A doktor a posztjával szerette volna a szülők figyelmét felhívni arra: bármennyire is aggódnak a gyerekeikért, próbáljanak meg türelmesek maradni. Kőnig azért írta ezt, mert rendelés közben rájuk törték az ajtót.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Voltak páran, akik hangulatot keltettek”

„Bár a szülők túlnyomó többsége amellett, hogy ugyanúgy aggódnak a gyermekeikért, mint bármelyikünk, megértette, hogy ez egy „vis major” helyzet, és hogy meg fog nőni a várakozási idő, ugyanott sajnos voltak páran, akik hangulatot keltettek, és valóban sértegettek, fenyegettek, ránk törték az ajtót” – írta a gyermeksebész.

Informatikai hibára hivatkoznak

A 24.hu megkeresésére az Észak-budai Szent János Centrumkórház közölte, a gondot az okozta, hogy egy informatikai hiba miatt vasárnap 17 óra 20 perctől 22 óra 6 percig a Manninger Jenő Országos Baleseti Központ nem tudta ellátni az ügyeletet.

Vizsgálat nem indul

„Az ügyben vizsgálat nem indul, hiszen a kórházi ellátók esetében máskor is előfordul olyan előre nem látható esemény, aminek következtében az ellátás átmenetileg átszervezésre kerül. Kollégáink kitartóan helyt álltak, a megnövekedett esetszámok ellenére az összes gyermeket ellátták” – írta a Szent János Kórház

„Minden gyerek megfelelő ellátást kap”

Az egészségügy szakmai igazgatásért felelős helyett államtitkár az RTL Híradónak elmondta: minden gyermek megfelelő ellátást kap.

Az adatok alapján alakították ki

„Az ügyeleti rendszer a betegforgalmi adatok alapján került kialakításra, és ennek mentén történik. Ha beavatkozás szükséges, akkor azt természetesen mindig az aktuális adatok alapján változtatja az ügyeletre kijelölt szervezet” – nyilatkozta Bidló Judit.

Ha kell, változtatnak

A helyettes államtitkár azt is elmondta, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkár utasította az országos kórházi főigazgatóságot a betegforgalmi adatok elemzésére, és ha szükséges, változtatni fognak a rendszeren. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a János kórház. Fotó: archív