A Nyugati pályaudvaron február 27-én estétől március 3-án a hajnali órákig éjszakánként felsővezeték-karbantartást végeznek, ezért egyes éjszakai vonatok menetrendje módosul az esztergomi, a szobi, a veresegyházi és a ceglédi vonalon.

Fesztültségmentesítés

A munkálatok ideje alatt a pályaudvar teljes felsővezetékhálózatát feszültség-mentesítik, ezért ebben az időszakban csak dízelvontatású szerelvények közlekedhetnek, így az éjszakai vonatok utasainak Rákosrendezőn, illetve Kőbánya-Kispesten másik szerelvénybe kell átszállniuk.

Átszállás Rákosrendezőn

Az esztergomi vonalon a Nyugati pályaudvarról 0:25-kor Esztergomba induló S72-es vonat (2010) utasainak Rákosrendezőn át kell szállni, ezért Rákosrendezőtől 5 perccel később közlekedik. Az Esztergomból 23:35-kor a Nyugati pályaudvarra induló S72-es vonat (2181) utasainak Rákosrendezőn át kell szállni, ezért Rákosrendezőtől 4 perccel később közlekedik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Változás a szobi vonalon

A szobi vonalon a Nyugati pályaudvarról 0:50-kor Szobra induló S70-es vonat (2310) utasainak Rákosrendezőn át kell szállni, ezért Rákosrendezőtől 5 perccel később közlekedik. A Szobról 22:59-kor a Nyugati pályaudvarra induló S70-es vonat (2361) utasainak Rákosrendezőn át kell szállni, ezért Rákosrendezőtől 9 perccel később közlekedik.

Figyeljünk a veresegyházi vonalon

A veresegyházi vonal Nyugati pályaudvarról 0:05-kor Vácra induló S71-es (2510) utasainak Rákosrendezőn át kell szállni, ezért Rákosrendezőtől 5 perccel később közlekedik. A Vácról 22:35-kor a Nyugati pályaudvarra induló S71-es (2551) utasainak Rákosrendezőn át kell szállni, ezért Rákosrendezőtől 4 perccel később közlekedik.

Változás a ceglédi vonalon

A ceglédi vonalon Nyugati pályaudvarról 0:43-kor Szolnokra induló S50-es vonat (2610) utasainak Kőbánya-Kispesten át kell szállni, ezért Kőbánya-Kispesttől 5 perccel később közlekedik. A Nyugati pályaudvarról eredeti menetrend szerint 2:38-kor Debrecenbe induló sebesvonat (6020) a Nyugati pályaudvarról 5 perccel korábban, 2:33-kor indul, utasainak Kőbánya-Kispesten át kell szállni, azonban Kőbánya-Kispesttől már eredeti menetrendje szerint közlekedik.

Szolnokiak, figyelem!

A Szolnokról 22:25-kor a Nyugati pályaudvarra induló S50-es vonat (2611) utasainak Kőbánya-Kispesten át kell szállni, ezért Kőbánya-Kispesttől 4 perccel később közlekedik. A Nyugati pályaudvarról eredeti menetrend szerint 3:43-kor Szolnokra induló S50-es vonat (2640) a teljes útvonalán 10 perccel később közlekedik, a Nyugatiból 3:53-kor indul.

Új vármegye- és országbérletek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy május elsejével vezetik be az új vármegye- és országbérleteket, amelyekkel a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV helyközi járatain lehet utazni. A bérlet több járatra nem lesz érvényes.

Se első osztály, se IC

A vármegye- és országbérlettel a helyjegyköteles (feláras) vonatok nem vehetők igénybe, továbbá első osztályú kocsiban vagy prémium szakaszban sem lehet azokkal utazni, még a felár vagy a kocsiosztály-különbözet kifizetése mellett sem

Figyelni kell, melyik kocsiba ülünk

A feláras és nem feláras kocsikat egyaránt továbbító vonatok – például a Napfény, Békés, Bakony, Göcsej és a kaposvári InterCityk – nem feláras kocsijaiban használhatók lesznek a bérletek. Kitértek arra is, hogy a Budapesten a MÁV-HÉV járatain és az agglomerációs kék buszokon csak a főváros közigazgatási határán kívül fogadják majd el a Pest vármegye bérletet és az országbérletet, a városhatáron belül szükség lesz a BKK jegyekre vagy Budapest-bérletekre is.

A célállomás számít

Az utasoknak mindig arra a területre érvényes bérlettel kell rendelkezniük, amely vármegyében a kiindulási- és a célállomásuk van. Ha a busz vagy vonat két megyét is érint, de a célállomás ugyanabban a vármegyében van, mint az indulóállomás és az utas nem száll le a járműről a másik vármegyében, akkor az erre az egy vármegyére szóló bérlet is elég lesz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció