A Budapest–Vácrátót–Vác vonalon Veresegyház és Vác között pályakarbantartási munkákat végeznek április 21-én 23:45-től 24-én hajnali 2 óráig. Az utasokat pótlóbuszok szállítják el. Íme, a részletek!

Veresegyházig minden oké

Az S71-es vonatok a Nyugati pályaudvar és Veresegyház között mindkét irányban eredeti menetrendjük szerint közlekednek, kivéve a Nyugati pályaudvarról 0:05-kor induló S71-es (2510) vonatot, amely vasárnap és hétfőn 5 perccel később 0:10-kor indul. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Indulnak a pótlóbuszok

Az első pótlásban érintett vonat az április 21-én a Nyugati pályaudvarról 23:05-kor induló S71-es (2598) volt, pótlóbusza Veresegyházról 23:53-kor indult. A Nyugati pályaudvarról 0:10-kor induló pótlóbusza Veresegyházról 1:01-kor indul. A nap további részében a Vác felé közlekedő pótlóbuszok Veresegyházról óra:53-kor indulnak, csatlakozást biztosítva a Budapest felől érkező személyvonatoktól.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Íme, a váci indulás

Vácról a pótlóbuszok óra:10-kor indulnak, Veresegyházon átszállást biztosítva a Budapest felé közlekedő S71-es személyvonatokra – írta a Mávinform.

Biztosítják a késő esti eljutást is

A késő esti eljutások biztosítása érdekében szombaton és vasárnap Vácról 22:55-kor is indul pótlóbusz, mely a Veresegyházról a Nyugati pályaudvarra 23:55-kor induló S71-es vonathoz csatlakozik.

Aszód és Vác között ne várjanak a vonatra

Az utolsó pótlásban érintett vonat április 24-én 0:10-kor induló S71-es (2510) vonat lesz. Április 22-én és 23-án Aszód és Vác között az S77-es vonatok helyett a teljes útvonalon pótlóbuszok közlekednek. A részletes menetrendek innen tölthetők le: https://bit.ly/41qo2rD, https://bit.ly/41q0X8s, https://bit.ly/3H3VNql, https://bit.ly/41y6oSU

Új vármegye- és országbérletek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy május elsejével vezetik be az új vármegye- és országbérleteket, amelyekkel a MÁV-START, a Volánbusz, a MÁV-HÉV vagy a GYSEV helyközi járatain lehet utazni. A bérlet több járatra nem lesz érvényes.

Se első osztály, se IC

A vármegye- és országbérlettel a helyjegyköteles (feláras) vonatok nem vehetők igénybe, továbbá első osztályú kocsiban vagy prémium szakaszban sem lehet azokkal utazni, még a felár vagy a kocsiosztály-különbözet kifizetése mellett sem

Figyelni kell, melyik kocsiba ülünk

A feláras és nem feláras kocsikat egyaránt továbbító vonatok – például a Napfény, Békés, Bakony, Göcsej és a kaposvári InterCityk – nem feláras kocsijaiban használhatók lesznek a bérletek. 

Csak a közigazgatási határon kívül

Budapesten a MÁV-HÉV járatain és az agglomerációs kék buszokon csak a főváros közigazgatási határán kívül fogadják majd el a Pest vármegye bérletet és az országbérletet, a városhatáron belül szükség lesz a BKK jegyekre vagy Budapest-bérletekre is.

A célállomás számít

Az utasoknak mindig arra a területre érvényes bérlettel kell rendelkezniük, amely vármegyében a kiindulási- és a célállomásuk van. Ha a busz vagy vonat két megyét is érint, de a célállomás ugyanabban a vármegyében van, mint az indulóállomás és az utas nem száll le a járműről a másik vármegyében, akkor az erre az egy vármegyére szóló bérlet is elég lesz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció