Jól figyeljen oda, aki a hétvégén vonatra száll fővárosban! A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon június 5-ig Ferencváros–Budapest-Kelenföld, valamint Tata–Almásfüzitő felső között végzett pályakarbantartási munkák miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Kelenföldről indulnak és oda érkeznek

Június 3-án és 4-én a győri, a soproni, a szombathelyi Savaria, a szentgotthárdi Dráva és Mura InterCity-k Budapest-Kelenföldről indulnak óra 29-kor és oda is érkeznek. Kivétel ez alól a Szombathelyről a Keleti pályaudvarra 18:57-kor induló Savaria InterCity (IC 921) és a Keleti pályaudvarról Szombathelyre 6:15-kor induló Savaria InterCity (IC 922). A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Érdemes odafigyelni

Június 3-án és 4-én a Keleti pályaudvarról Győrbe 21:40-kor induló G10-es (9318) vonat Budapest-Kelenföldről indul 21:57-kor. Június 4-én a Győrből Budapestre 15:26-kor, 16:26-kor, 17:24-kor és 18:26-kor induló InterRégió (IR1935, IR1945, IR19203, IR1943) vonatok csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekednek.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Tűztorony IC sem a Keletiből indul

Június 5-én a reggeli soproni Tűztorony (IC 982) InterCity a Keleti pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldről indul 7:29-kor – adta hírül a Mávinform.

Kőbánya-Kispest és Kelenföld között nem közlekednek

Az S36-os vonatok közül a Ferencváros és Budapest-Kelenföld állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt június 3-án és 4-én az S36-os vonatok Kőbánya-Kispest és Budapest-Kelenföld állomások között nem közlekednek. A Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest közötti közvetlen kapcsolatot az óránként közlekedő G43-as vonatokkal biztosítják

Aki Pécsre menne

Pécsre a Mecsek InterCity vonatok (IC812, IC804, IC814, IC806, IC808, IC818) a Keleti pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldről indulnak 10:12 és 20:12 között páros óra 12-kor. A Pécsről a fővárosba induló Mecsek InterCity-k (IC809, IC807, IC817, IC805, IC815, IC803) csak Budapest-Kelenföld állomásig közlekednek

Különös jelenség

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy különös jelenség tűnt fel a MÁV oldalain, május elsejével ugyanis a nagy vármegyebérletezési hadjáratban szépen csendben eltüntették az Okosjegy vásárlás lehetőségét.

Adott vonatra szólt

Ez az a jegytípus, amely adott vonatra szólt, nem volt visszaváltható és segített a vasúttársaságnak a kevésbé kihasznált járatok megtöltésében. A MÁV külön oldalon ecsetelte az előnyeit korábban. Mint írták, minél korábban vette meg valaki a vonatjegyét, annál nagyobb kedvezményt tudott bezsebelni. 

40 százalékot is lehetett spórolni

Ezzel a jegytípussal, akár 40 százalékot is lehetett spórolni a teljes árú jegyhez képest, így már az autónál is kedvezőbb alternatívát jelentett vonattal utazni. Az okosjegy minden belföldi InterCityre megváltható volt, megvásárolni a MÁV appban, és az új Elvirában lehetett, a rendszer automatikusan mutatta a legkedvezőbb ajánlatokat.

A helyjegy is benne volt

Az ár már tartalmazta a helyjegyet is, illetve semmilyen más pótjegyet nem kellett venni az Okosjegy mellé. Első osztályra is megvásárolható volt, sőt bizonyos esetekben még első osztályra is olcsóbban lehetett jegyet venni, mint teljes áron a másodosztályra. Eddig! A VEKE Facebook oldalán ugyanis azt írták, az okosjegy vásárlásának lehetősége konkrétan eltűnt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció