Az osztrák vasúttársaság hálózatán, valamint Budapesten, az Összekötő vasúti hídon végzett karbantartási munkálatok miatt május 22-ig a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon jelentősen módosul a nemzetközi és a belföldi távolsági vonatok menetrendje. Számos vonat az eredeti menetrendjéhez képest korábban, később, valamint rövidített útvonalon közlekedik.

Hétvégenként rövidített útvonal

A menetrendi változások a hegyeshalmi fővonalon közlekedő elővárosi vonatok (S10, S12, G10) közlekedését – néhány hajnali és esti vonat kivételével – nem érintik, viszont a lezárás miatt hétvégenként az S36-os vonatok a fővárosban rövidebb útvonalon közlekednek – adta hírül a Mávinform. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kelenföldről indulnak

Hétvégénként egy vonat kivételével (IC 922) valamennyi győri, soproni, szombathelyi, szentgotthárdi, Dráva, valamint Mura InterCity és a Keletiből 21:40-kor Győrbe induló G10-es vonat (9318) csak Budapest-Kelenföldtől közlekedik. A Keleti pályaudvarról 7:15-kor Sopronba induló Tűztorony InterCity (IC 982) hétfőnként is Budapest-Kelenföldről indul 7:29-kor. Május 5-14-ig hétvégenként a Déli pályaudvarról 3:10-kor Győrbe induló S10-es vonat (4930) 10 perccel korábban, 3:00-kor indul.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem mennek el a Keleti pályaudvarig

Hétvégénként egy vonat kivételével (IC 921) valamennyi győri, soproni, szombathelyi, szentgotthárdi, Dráva, valamint Mura InterCity és vasárnap a Győr felől a Keleti pályaudvarra tartó InterRégiók csak Budapest-Kelenföldig közlekednek. A Sopronból 18:21-kor a Keleti pályaudvarra induló Ikva InterCity (IC 981) péntekenként is csak Budapest-Kelenföldig közlekedik.

Kis módosulás

Május 5-14-ig pénteken, szombaton és vasárnap néhány reggeli és esti személyvonat (4961, 4999, 4819, 4909, 4951) menetrendje kis mértékben módosul, néhány perccel hamarabb indulnak. Vasárnaponként az eredeti menetrend szerint Győrből 15:26-kor a Keleti pályaudvarra induló InterRégió (1935) korábban, 14:50-kor indul, csak Budapest-Kelenföldig közlekedik.

Korábbi indulás Bécs felé

A Budapestről Bécs felé közlekedő Railjet xpress vonatok eredeti menetrendjükhöz képest 30-40 perccel korábban indulnak, számos vonat csak Budapest-Kelenföldtől közlekedik. Az eredeti menetrend szerint 6:40-kor a Keleti pályaudvarról Bécs felé közlekedő Railjet (RJX 162) 05.06-án, 07-én, 14-én, 15-én, 21-én és 22-én a Déli pályaudvarról, 6:15-kor indul.

Később érkeznek

A Bécs felől Budapestre közlekedő Railjet xpress vonatok, valamint a Kálmán Imre EuroNight (EN 463) az eredeti menetrendjeikhez képest 30 perccel később közlekedik. Számos vonat csak Budapest-Kelenföldig közlekedik. Péntekről szombatra, valamint szombatról vasárnapra virradó éjjel a menetrend szerint 0:19-kor az eredeti menetrend szerint a Keleti pályaudvarra érkező utolsó Railjet (RJX 261) a Déli pályaudvarra érkezik 0:44-kor.

További információk

A változásban érintett, a hegyeshalmi fővonalon közlekedő vonatok menetrendje az alábbi linken érhető el: http://bitly.ws/DPaW

S36-os vonatok a fővárosi szakaszon

Hétvégenként az S36-os vonatok rövidebb útvonalon, csak Tárnok és Budapest-Kelenföld között járnak. Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest között a G43-as vonatok óránként biztosítják az eljutást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív