Új zajvédő fal épül az M3-as autópálya fővárosi kivezető szakaszán, a 15. kerületi Wesselényi utca és a Szentmihályi út közötti egy kilométeres szakaszon.

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásával, a BKK beruházásában megvalósuló fejlesztés rengeteg lakás, ház lakóinak nyugalmához járul hozzá.

A munkákhoz kapcsolódó közbeszerzési eljárás eredményesen zárult, a kivitelezésre vonatkozó szerződést a BKK aláírta, a jelentősebb kivitelezési munkák 2020 tavaszán kezdődnek meg és augusztus végéig tartanak.

Az M3-as autópálya fővárosi kivezető szakasza mentén, 2010-ben már elkészült zajvédelmi fejlesztések több ezer lakás, illetve ház lakóinak nyugalmához járultak hozzá, jelen beruházás eredményeképp pedig a 15. kerületi Wesselényi utca – Szentmihályi út közötti területek zajvédelmére is sor kerül.

A projekt keretében mintegy 1 km hosszú, részben átlátszó zajvédőfal épül, továbbá a környező ingatlanokban 200 db nyílászáró cseréjét végzik el.

A közműfeltárások és területelőkészítés már elkezdődött, a nagytömegű kivitelezési munkák pedig tavasztól indulnak. A zajvédő fal tervezetten 2020. augusztus 25-re épül meg.

Az építkezés ideje alatt az arra közlekedők a kivezető külső sávjában csak a kisebb forgalmú időszakokban találkozhatnak majd, a kivitelezés nagyobb részt az autópályával szomszédos szervizútról zajlik majd.

A nyílászárók cseréjével kapcsolatban a kivitelező szakemberei február közepétől veszik fel a kapcsolatot az érintett ingatlantulajdonosokkal. A BKK kéri a tulajdonosok támogatását a kivitelező zavartalan munkavégzésében – áll a BKK közleményében.

Kiemelt kép: illusztráció, az M3 autópálya bevezető szakasza – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu