A főpolgármester javaslatára szerződést bontanak Nagy Zsolttal, a BKK elektronikus jegyrendszer projektvezetőjével, aki zaklatási ügybe keveredett.

Zaklatási ügy miatt indult vizsgálat a BKK-nál a cég projektvezetője ellen. A Magyar Nemzet arról ír, hogy Nagy Zsolt, az elektronikus jegyrendszer projektvezetője egyebek mellett fogdosással és szexuális tartalmú üzenetek küldésével a BKK több munkavállalóját is zaklatta.

A zaklatás tényét a Fővárosi Önkormányzat is megerősítette.  A lap szerint Nagy Zsolt közeli viszonyban van Varga Ivettel, a BKK év elején kinevezett vezérigazgatójával.

A főváros azt írta: a vezérigazgató jelezte érintettségét, és haladéktalanul kizárta magát az esélyegyenlőségi bizottság jelentésének értékeléséből annak kézhezvétele után, ezért azt a BKK igazgatóságának elnöke (Draskovics Tibor) végezte el.

A Magyar Nemzet birtokába került belső levelezésből viszont az látszik, hogy a vezérigazgató a vizsgálat elején nem mentette ki magát összeférhetetlenségre hivatkozva, sőt az ügyben eljárt egy darabig, és védte Nagy Zsoltot a vizsgálatot végzőkkel szemben.

A bizottság által javasolt munkáltatói intézkedést, vagyis a munkavégzés alóli felfüggesztést, nem tette meg, és más intézkedést sem javasolt az ügyben. Varga Ivett ugyanis nem látta alátámasztottnak a bizottság megállapításait a vizsgálat során felvett jegyzőkönyvek alapján, ráadásul a vírushelyzetre hivatkozva sem tartotta lefolytathatónak a vizsgálatot.

Karácsony Gergely utasítást adott arra, hogy a BKK szüntesse meg Nagy Zsolt munkaviszonyát, s ebben a kérdésen alapítói határozatot is kiadott, hogy a vezérigazgató ne kényszerüljön a munkáltatói jogkörgyakorlás körében tartalmilag maga döntést hozni – írta a lapnak a főpolgármesteri hivatal.

Kiemelt kép: illusztráció