Annyira kevés a nyugdíja Zalatnay Saroltának, hogy ha nem vállalna fellépéseket, akkor meg sem tudna élni. Az énekesnő két évvel ezelőtt nem tudta törleszteni az egekbe emelkedő banki hitelét, így a tárnoki házát elvitte a pénzintézet. Ráadásul az is nagyon bántja, hogy a börtön miatt nem kaphat Kossuth-díjat.

Alacsony a nyugdíja

„Hatvanezer forint a nyugdíjam, gyorsan teszem hozzá, azért csak ennyi, mert sok zenésztársammal együtt hiába fizettünk nyugdíj-járulékot 1989-ig, nincs nyoma a rendszerben, így nem is számít bele a nyugdíjunkba” – mondta az énekesnő a Mandinernek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fellépéseket vállal

Az énekesnő azt mondta, az előadói jogdíjból is jön valamennyi pénze, de ha nincs havonta négy fellépése, akkor nem tud megélni. „Amíg bírom kondival, addig csinálom, és továbbra is csak élőben vagyok hajlandó énekelni, de úgy is eljön az a pont, amikor már nem lesz erőm rá, ám akkor nem tudom mi lesz”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sztár lehetett volna  

„Sokszor eszembe jut, hogy amikor a hatvanas években kint voltunk Londonban az Omegával, azt mondták, maradjak kint, sztár lehetek. Nem maradtam, mert nekem anyu volt a mindenem és azért sem, mert magyar vagyok és ragaszkodom ma is a hazámhoz” – mondta az énekesnő.

Nem kapott díjat

Zalatnay hozzáteszi: ha akkor Londonban marad, lehet, ma már nem arról kellene beszéljen, hogy 60 ezer forint a nyugdíja. „Az átkosban nem kaptam semmit, de nem csodálkoztam rajta, mert én voltam a nagyszájú Zalatnay, aki minek ugrál, de a rendszerváltás után is elmaradtak az állami elismerések. 1966 óta énekelek, azt mondják nem is rosszul”.

Nem a színpadon botlott meg

Zalatnay szerint még szerencse, hogy a közönség azóta szereti és bárhová megy, nagy tisztelettel fogadják. A díjak nélkül is. „Pont a múltkor hívott fel valaki, hogy elképedve látta, még nem vagyok Máté Péter-díjas. Azt mondta, olyanok is kaptak már az elismerésből, akik még nem is éltek akkor, amikor én Máté Péterrel koncerteztem és a nekem írt dalait énekeltem. Tudom, azt írják majd a kommentelőek, hogy de Cini, hiszen te börtönben voltál. Igen, húsz éve megbotlottam, de nem a színpadon. Ott soha!”

Elvitte a bank a házát

Zalatnay Sarolta egy évvel ezelőtt beszélt arról, hogy a Tárnokon lévő házát, amelyben 16 évig lakott, elvitte a hitele. „Sajnos a történet nagyon is tipikus. Duplázódó, triplázódó, majd megnégyszereződő törlesztőrészletek után egyszerűen képtelenek voltunk előteremteni a befizetendő havi összegeket. Végül a bank vitte is a házat”.

Tárnokon maradt

Jelenleg egy barátja jóvoltából, egy másik ingatlanba költözött. Ismerőse két évre kiköltözött Németországba, addig az énekesnő használhatja a házat. Örül annak, hogy a településen maradhatott, amelyet az évek során nagyon megszeretett.

Időt nyert

„Ha nincs a koronavírus, és a kormány nem hozza meg a döntését a hitelekkel kapcsolatosan, már legalább két évvel ezelőtt el kellett volna hagynunk a házat. Ha így történt volna, most valahol albérletben élnék”.

A börtön után költözött Tárnokra

Zalatnay Sarolta 2006-ban költözött Tárnokra, miután letöltötte börtönbüntetését. Az énekesnő összesen 120 millió forint kárt okozó csalás bűntettében mondták ki bűnösnek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: