A vád szerint három éve megölt egy hajléktalant Budapesten az a férfi, aki lelocsolt egy vödör vízzel egy hajléktalant, aki a közelben lévő épület tövében feküdt. A nő reggelre kihűlt és meghalt. A családapa akár 20 éves börtönbüntetést is kaphat.

A posta mellett élt

A tragédia Budapesten, a 19. kerületi Templom téren történt, ami megrázta a környéken élőket, ugyanis gyakran látták az áldozatot. A nő a posta épülete mellett élt.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zavarta a hangoskodása

A közelben lévő egyik társasházban élő, egyébként felsőfokú végzettséggel is rendelkező családapát zavarta a sokszor részegen hangoskodó hajléktalan nő. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A családjával ment haza

A férfi 50 év körüli, és mint kiderült, már több alkalommal is leöntötte a nőt, ha nem tudta elzavarni a ház mellől. A tragédia napján kirándulni volt a férfi a családjával. Amikor hazaértek, látta, hogy megint a posta tövében alszik a nő.

Egy vödör vízzel ment ki

Amikor lement a társasház pincéjébe, ahol egy ötliteres vödröt megtöltött vízzel, majd elsétált a postához. Itt a hajléktalan nőre öntette, abban a tudatban, hogy pontosan tudta, hogy a nő beteg és mozgásában is korlátozott.  

Meghalt a nő

A nő még éjszaka kihűlt és meghalt. A családapa nem ismerte el a tárgyalásán, amivel vádolják. Azt mondta a bíróságon, hogy elismeri a bűn elkövetését, de nem úgy, ahogyan az a vádiratban szerepel, valamint a minősített esetet sem ismeri el. Azonban nem tisztázta, pontosan mit ismer el, és mit nem. A per februárban folytatódik, a férfi akár 20 éves börtönbüntetést is kaphat.

Viperával támadt

2020 augusztusában, egyik este a biztonsági őr autójával megállt az egyik kőbányai áruház hátsó parkolójánál, kiszállt a gépkocsiból, majd egy viperával szó nélkül, legalább kétszer megütött egy földön alvó hajléktalan férfit, miközben azt kiabálta, hogy takarodjon onnan. Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy áldozata nyolc napon belüli sérülésekkel megúszta a verést.

A többiekre is rátámadt

A biztonsági őr ezt követően, kissé távolabb észrevett öt másik férfit, akik szintén a földön feküdtek, az egyikük aludt. Kiabálni kezdett, majd a kezében lévő viperával rájuk támadt, ennek során az egyikükre rákiabált, hogy álljon fel és menjen el onnan, míg a másik négy férfit megverte a viperával.

A kórházban meghalt

A bántalmazás következtében az egyik fedél nélküli személy életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd két hónappal később a kórházban elhunyt.

A verés okozta a halálát

A halálhoz vezető folyamatot a bántalmazás okozta sérülések indították meg. A bántalmazás okozta sérülések és a halál beállta között közvetett okozati összefüggés állapítottak meg.

12 évet is kaphat

A másik három áldozat könnyebben sérült, de a súlyosabb sérülések bekövetkeztésének lehetősége az ő esetükben is fennállt. A bűnösségét tagadó férfi akár 12 évet is kaphat a halmazati büntetések miatt.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció