Nem tudta megmondani, hogyan került a vízbe az a 42 éves férfi, aki a Lánchíd közepéről zuhant a Dunába vasárnap.

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt arról, hogy bezuhant a Dunába egy 42 éves férfi vasárnap délután. Az áldozat a Lánchíd közepéről esett a vízbe, de ő maga sem tudja, hogyan. 

Egy szemtanú azonnal értesítette a rendőrséget, így sikerült 3 percen belül kimenteni, pedig pont egy turistahajó elé zuhant, az erős sodrásban pedig könnyen a jármű alá kerülhetett volna. A Tények információja szerint a férfi reszketett és zavart volt, alig bírt beszélni is.

 „Magatehetetlenül sodródott” – idézte vissza a mentést Virág István törzsőrmester, aki szerint a nagy hajóknak még hegymenetben is nagyon nehéz megállniuk, így különösen nehéz helyzetben volt az áldozat, túl persze, a hideg víz jelentette veszélyen.

„Ha alásodródik, egy levegővel esélytelen 100 méter hosszan, hogy valaki túlélje.”

A férfit végül a Várkert bazárnál lévő kikötőpontnál adták át a mentősöknek. Győrfi Pál, a mentők szóvivője elmondta: a zuhanás miatt félő volt, hogy gerincsérülést szenvedett az áldozat, így rögzítve traumatológiai osztályra szállították.

A 18 éves lány sem emlékezett semmire

Nemrég írta meg a BudaPestkörnyeke.hu, hogy a Petőfi hídról egy 18 éves lány zuhant a vízbe. Őt is időben kimentették a vízből. Azonban az a lány sem tudta megmondani, hogy hogyan került a Dunába. Az erről szóló cikket itt tudod elérni.

Kiemelt kép: Hajó a Lánchídról nézve – Fotó: BudaPestkörnyeke.hu