Ma volt a Való Világ hatodik szériájából megismert Caversaccio Aurelio emberrablási ügyének másodfokú tárgyalása, ám ítélet nem született, ugyanis a védelem szerint a valóságshow hős olyan személyiségzavarban szenved, ami befolyásolhatta őt a korábbi bűncselekmény elkövetésében.

Barátja lopta meg

Mint ismert Aureliót emberrablásért ítélték el, és első fokon négy év szabadságvesztést kapott. Az eset még 2017 októberében történt, amikor is Aureliót meglopta egy gyerekkori barátja, azt követően, hogy a VV-sztár ittasan elaludt egy bárban.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elrabolták

Amikor Aurelio mindezt észrevette, vagyis, hogy eltűnt a kabátjából 180 ezer forint, két társával a dusnoki kocsmába ment, ahol a tolvaj is tartózkodott. A vád szerint a tolvajt megverték, autóba tuszkolták, majd a nagyszüleihez vitték, mert azt állította, ott rejtette el a pénzt. Miután ezt nem találták meg, Bajára indultak, hogy Aurelio lakásán aláírassanak vele egy nyilatkozatot, amiben elismeri a tartozását. A férfit csak ezután engedték szabadon, írja az Index.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Letöltendőt kértek rá

Aurelióra első fokon letöltendő börtönbüntetést kértek, azt követően, hogy korábban kábítószer birtoklásért felfüggesztve 14 hónapot kapott. A másodfokú tárgyalás ma zajlott a Szegedi Ítélőtáblán. A Blikk tudósítása szerint Aurelio idegesen érkezett, a sértett pedig nem volt jelent a bíróságon.

Kevert személyiségzavar

A lap azt is írja, hogy a a vádlott jogi képviselője indítványt tett a bíróságon, hogy idézzék be azokat a szakértőket, akik korábban Aurelio elmeállapotát vizsgálták, a szakértői vélemény szerint ugyanis Aurelio kevert személyiségzavarban szenved, hisztérikus, paranoid, szenzitív és narcisztikus személyiségjegyekkel rendelkezik.

Befolyásolhatta a bűncselekmény elkövetésében

Aurelional ugyanis állítólag fennáll a borderline személyiségzavar lehetősége, ha pedig ez valóban így van, akkor az befolyásolhatta őt a bűncselekmény elkövetésében.

Zokogásban tört ki

A portál azt írja, hogy a bíróság végül helyt adott az ügyvéd indítványának, ami azt jelenti, hogy az ügyben csak szeptemberben lesz ítélet. A Blikk azt írja, Aurelio ennek hallatán zokogásban tört ki. 

Mi az a borderline?

A borderline személyiségzavar (angolul: borderline personality disorder – BPD) főként a hangulat szélsőséges ingadozásával, önkárosító tünetekkel és kínzó érzelmi állapotokkal járó tünetegyüttes, valamint a személyközi kapcsolatok, és az énkép/én-identitás instabilitásával jellemezhető súlyos személyiségzavar.

Mániás depresszió?

A borderline személyiségzavar főként a neurózisokra, és a szociális fóbiára leggyakrabban a depresszióra, a mániás depresszióra, időnként pszichózisra, valamint ritkán, kisebb mértékben a pszichopátiára emlékeztető (bár mindezeknél enyhébb formában megjelenő) tünetek szélsőséges módon változékony megjelenéséből áll, mely állapotok normál állapotokkal váltakozhatnak.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Aurelio – Forrás: Life TV