Miklósa Erika, a most 8 éves Bíborkát születése után nemsokkal fogadta örökbe. Bibi, ahogyan édesanyja hívja, halva született meg, újra kellett éleszteni, ezért több örökbefogadó szülő elállt a dologtól. 

Örökbefogadás

Miklósa Erika és férje 2015-ben fogadták örökbe kislányukat, Bíborkát, aki aznap született, amikor az énekesnő édesapja elhunyt. „A férjemmel isteni jelnek vettük, hogy ő lesz a mi lányunk, ez és más körülmény is annyira arra utalt, hogy Bibi nekünk született.”  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újra kellett éleszteni

A kislányt a születése után újra kellett éleszteni. „Rövid időn belül teljesen jól volt. Egyébként emiatt kerültek ki a képből a többen, akik előttünk lehettek volna az örökbefogadási sorban” – mondta korábban Miklósa Erika.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Esélytelennek tűnt

„Budavári Zita, a Bölcső Alapítvány vezetője, akihez segítségért fordultunk, azt mondta, szinte esélytelenek vagyunk, hogy közel negyvenöt évesen csecsemőhöz jussunk, hiszen az örökbefogadók nagy százaléka fiatal örökbe fogadó szülőket szeretne”.

Zokogott

„Végül mégis regisztrált bennünket, de csak azért, mert ő kiskunhalasi, és földimként nem akart elutasítani. Semmit nem ígért. A regisztrálás után Zsoltival mennünk kellett volna valami protokolláris eseményre, de mondtam neki, hogy üljünk be inkább egy kocsmába. Két korsó sör mellett zokogtam, hogy belőlem soha nem lesz anyuka” – mesélte Miklósa Erika a Nők Lapjának.

Az anyukának voltak feltételei

Végül Bibi vér szerinti édesanyja kikötötte: negyven feletti, tapasztaltabb, jó egzisztenciával rendelkező párnak szeretné örökbe adni gyermekét, akik azt is elfogadják, hogy születésekor újra kellett éleszteni. Így esett a választás az operaénekesnőre és férjére.

Elmondták az igazságot

Erika először hétnapos korában látta Bibit, akiért mint kiderült, nem álltak sorba, mivel halva született. Már az első perctől kezdve tudtára adták, hogy örökbe fogadott kisgyerek, de leszögezték neki, hogy örökre szeretni fogják.

Megfogta a fejét

„Jött egy pont, azt hiszem, négyéves volt. Már tudta, hogy amikor így megfogom a fejét, akkor ezt fogom mondani, hogy örökbe fogadtunk és örökké szeretni fogunk. Megfogta az én fejemet, és azt mondta: nem! Én fogadtalak titeket örökbe- idézte fel a megható pillanatot a The Voice zsűritagja.

Ki kit fogadott örökbe?

Erikáék, akiket ma már az idő igazon, jól döntöttek, csodálatos harmóniában nevelik gyermeküket. Minden évben megemlékeznek az örökbefogadás világnapjáról. „Anya. Ez egy jó nagy kör. Ti örökbe fogadtatok engem, én örökbe fogadtalak titeket” – mondta nemrég szüleinek a kislány.

Erikára hasonlít

Az operaénekesnő és férje hisznek benne, hogy nem ők választották Bíborkát, hanem a most nyolcéves kislány választotta őket. Sokan nem gondolnák, hogy nem vér szerinti gyerek, mert nagyon hasonlít Erikára, külsejében és természetében is.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Miklósa Erika – Forrás: RTL