Az ipari parkokról nem biztos, hogy elsőként a környezettudatosság jut az ember eszébe. Valószínűleg azért, mert még kevés olyan 21. századi modern raktárat, irodát láttak, amelyek ezt a kritériumot komolyan veszik. Pedig nemcsak tőlünk nyugatra, hanem már Magyarországon is találni bérelhető zöld raktárakat és irodákat!

A zöld forradalom: divat vagy létszükséglet?

A „zöld forradalom” kifejezés általában a fenntarthatóság, az ökológiai tudatosság és a környezetvédelem területén bekövetkező pozitív változásokra utal. Egyesek szerint azonban ez már inkább egyfajta divattá vált napjainkra, „zöld őrületről” és hasonló kifejezésekről hallani.

Ugyanakkor tény, hogy a fenntarthatóság és az ökológiai szempontokba történő befektetés létfontosságú a jövő generációi és a bolygó túléléséhez. Az éghajlatváltozás, a biodiverzitás csökkenése és más környezeti problémák komoly kihívások elé állítják a világot, ezekre való válaszlépésként pedig szükség van az olyan intézkedésekre, amelyek támogatják a fenntarthatóságot és a környezetvédelmet. Ebben az értelemben tehát a zöld forradalom létfontosságú lépés az emberiség és a bolygó jövőjének szempontjából. Ennél rosszabb divatok is voltak már.

A 21. századi raktárak és irodák ismertetőjegyei

Amellett, hogy a mai modern raktárak megfelelő kapacitással és széles területtel rendelkeznek, a környezetbarát kialakítás legalább olyan fontos, mint például az irodák esetében. A legjobb az, ha már a kivitelezés során is újrahasznosított anyagokkal és effektív hulladékkezeléssel zajlanak a munkálatok. Így pedig a megújuló energiaforrásokat, hőszivattyúkat és napelemeket is egyszerűbben lehet egyből telepíteni.

Egy zöldesített ipari park remekül teljesít az energiamenedzsment területén, LED-fényforrásokat használ, világítási zónák találhatóak a raktárcsarnokokban és intelligens fogyasztásmérők – a teljesség igénye nélkül. Fő jellemzői továbbá a sokszínű biodiverzitás, a well-being kialakítás (pl. zöldfelületek, elektromos autótöltők, kerékpártárolók), valamint – nem utolsósorban – a hatékony vízgazdálkodás is, ami szintén égető kérdés napjainkban.

Raktár- és irodabérlés Budapest frekventált területén!

A Park22 ipari park Budapest frekventált részén, az M0 közelében található, és teljes mértékben környezettudatos alapelveken nyugszik. A raktár- és irodabérlés itt több szempontból is kifejezetten előnyös. Egyrészt költségmegtakarítást jelent a fenntarthatóság miatt, másrészt egészségesebb munkakörnyezetet kínál a dolgozóknak, amivel az elégedettségi szint is magasabbá válik. Na és persze, ha már említettük a divatot, marketingimázs szempontból is plusz pontot jelenthet itt raktárat vagy irodát bérelni.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: park22.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.