A szomszéd kertje mindig zöldebb – tartja a mondás. De milyen jó is lenne, ha végre a saját kertjére mondhatná ezt az ember! Ha nem kéne ilyen meg olyan speciális módszerekkel próbálkozni, hogy megvédjük a füvünket. Erre ad csodás megoldást a talajtakaró növény!

Egy szépen gondozott kertre mindig öröm ránézni. A kiégett fűre már kevésbé. Márpedig az egyszerű fű könnyen kipusztul fák alatt, vagy akkor, ha erős napfénynek van kitéve, illetve ha nem kap elég vizet. A talajtakaró növényfélék viszont nem ennyire érzékenyek az időjárás viszontagságaira.

Egy zöld szőnyeg a talpunk alatt

A talajtakaró gyeppótlók előnye abban rejlik, hogy sokkal kevesebb gondozást igényelnek. Nem kell minden héten átmenni rajtuk a fűnyíróval, és ha már eléggé sűrűn benőtték a talajt, akkor a gyomok előtörését is megakadályozzák. Ez bizony egy elég nagy plusz!

A dichondra repens (kúszó pázsitszulák) egy olyan, élénkzöld színű talajtakaró növény, mely évelő, gyorsan nő, és akár teljes területén befedi az ember kertjét. Körülbelül 3-4 centi magasra nő meg, és úgy teríti be a földet, mint egy szőnyeg. Árnyékos, nedves helyen kicsit magasabbra nő, azokon a részeken, ahol sok napfény éri, a levelei kisebbek lesznek.

A legjobban a fák alatti területekre, vagy kerti növények közötti rész befedésére ajánlják, ugyanis a taposást sajnos kevésbé szívleli, így olyan helyre nem ajánlatos telepíteni, ahol sokat járkál az ember. Az ilyen részeket fedjük le egy pár térkővel, és ültessünk a kövek köré-közé a növényből.

Telepítése sem okoz gondot: mivel egy gyorsan növő talajtakaró növényről van szó, így elég ritkásabban ültetni, hiszen gyorsan be fogja fedni a rendelkezésére álló teret. Onnantól kezdve pedig elég néha lepermetezni (ha a fajta úgy kívánja meg), vagy a nagy nyári melegben kicsit megöntözni – de ezen kívül semmi más teendő nincs. És gyönyörűen zöldellve fogja kiegészíteni a füves területeket.

A zöld talajtakaró növények ültetése mindenkinek ajánlott, aki szeretné egyszerűen és gyorsan kizöldíteni a kertjét.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország 8. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide!