A Budapesti 5. és 13. Kerületi Ügyészség – gyorsított eljárásban – bíróság elé állította azt a férfit, aki egy héttel ezelőtt egy zsebkéssel nyomatékosítva kért kölcsön pénzt egy taxistól. A bíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte.

Taxi a 6. kerületbe

A vád szerint a 31 éves férfi 2022. január 9-én, kora este taxit rendelt a 6. kerületbe. A taxis a helyszínre érkezett, majd a vádlottat a 13. kerület, Szent István parkhoz vitte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszaült a taxiba

A férfi ekkor kiszállt a taxiból, az ott lévő buszmegállónál rövid ideig beszélgetett egy ismerősével, majd visszaült az autóba és kérte a sofőrt, hogy a Margit híd felé vegyék az irányt.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Készpénzt kért a sofőrtől

Nem sokkal később a férfi arra kérte a sértettet, hogy álljanak meg, majd közölte vele, hogy szüksége van 14.000 forint készpénzre, amit mindjárt vissza is ad neki, miután a nála lévő nagyobb címletű eurót felváltja forintra.

Késsel fenyegetőzött

A sértett azt válaszolta, hogy nincs nála ennyi pénz, nem tud segíteni. A férfi ekkor elővett egy zsebkést, amit a sértett által is jól láthatóan a combjára helyezett. A sértett a fenyegetés hatására átadott a vádlottnak 14.000 forintot, derül ki az ügyészség közleményéből.

Lelépett

Ezt követően a terhelt a 7, kerület, Kertész utca és Dohány utca sarkához vitette magát, majd azt állította, hogy pár perc múlva visszajön, ezért addig a kabátját az autóban hagyja, amiben nagy összegű euró van. A vádlott ezután elhagyta a helyszínt. A hátrahagyott kabátban semmilyen pénz nem volt.

A térfigyelő kamera felvétele:

Másnap hajnalban fogták el

Az elkövetőt a rendőrök már másnap hajnalban elfogták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 13. Kerületi Rendőrkapitányság a szükséges bizonyítékokat beszerezte. A gyors nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfit gyorsított eljárásban, még az őrizet tartama alatt, 72 órán belül bíróság elé állította.

Ez várhat rá

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, zsarolás bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 2 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet nem jogerős. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: ügyészsésgi videorészlet