Bedobod a pénzt az automatába és nem jön ki a megvásárolt bérleted. Hirtelen nem is tudod mit tegyél, sorban állnak mögötted, várnak rád, te pedig egyre idegesebb leszel, hogy a 9500 forintért se pénz se bérlet.

Figyelem! Ezt a cikkünket sokan osztották meg a Facebookon. Ha te is megosztanád a cikk alján megteheted!

A pénzlehúzás legújabb módszerére hívta fel a figyelmet egy anyuka keddi Facebook posztjában. Az történt vele, hogy 3450 forintért tanuló bérletet akart venni a gyermekének a Mechwart téren álló BKK automatából. Bedobta a pénzt, viszont a vásárlási folyamat végén nem jött ki a bérlet a gépből.

Havonta 300 ezer alkalommal olvassák el a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit. Építsd a vállalkozásod az olvasóink erejével! Klikk ide!

Mint írja, a gyermeke vette észre, hogy le van ragasztva a bérletkiadó nyílása a gépnek. Levették a ragasztót és egyszerre három bérletet is kiadott a gép. Az ő 3450 forintos bérletüket és még két darab 9500 forintos felnőtt bérletet.

A Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál felvette a kapcsolatot az édesanyával, aki elmondta, hogy jegyzőkönyvet vetetett fel a BKK-val az esetről.

A csalás lényege

Az anyuka elmondta, hogy a közlekedési vállalat munkatársától megtudta, nem ismeretlen számukra az automaták nyílásának leragasztásával történő csalás módszere. Az üzleti modell ugyanis abból áll, hogy azokat a beragadt bérleteket, amelyeket a vásárláshoz képest későbbi, például másnapi érvényességű dátummal vásároltak meg, az érvényesség megkezdése előtt vissza lehet váltani a BKK-nál. A csalók tehát leragasztják a gépet, a bent ragadt bérleteket pedig szépen visszaváltják a BKK jegyirodákban. A kezelési költségek levonása után egy 9500 forintos bérletért a visszaváltás után 9250 forintot kapnak a csalók.

Az anyuka azt is elmondta portálunknak, hogy az eset miatti ügyintézés során azt is elmondták neki, hogy a módszert leginkább a hajléktalanok használják, így ugyanis gyorsan sok pénzhez juthatnak. Kifigyelik az áldozatot, ha az nem veszi észre a leragasztott automatát és elmegy ők odamennek, kiveszik a bérletet és szépen visszaváltják.

A jogi végzettségű édesanya arra kért minket, hogy mindenképpen tudatosítsuk az olvasóinkkal, hogy minden automata a bérletről beazonosítható és ha valakivel ilyen történik érdemes a legközelebbi BKK információs irodába menni és jegyzőkönyvet felvetetni az esetről. A vállalat ugyanis 30 napos kivizsgálási idő után megtéríti a beragadt bérlet árát.

Rémtörténetek

Az édesanya a két beragadt 9500 forintos bérletet posztolta a Facebookra, hátha valaki megismeri, hogy az ő bérlete. Közben olyan rémtörténetek is előkerültek a Facebookon, amelyek arról szóltak, hogy a Ferenciek terén egy lesben álló csöves, amikor észrevette, hogy letépik a ragasztószalagot, hátba rúgta a férfit.

Információink szerint az alábbi bérletekkel lehet ezzel a módszerrel csalni:

  • Budapest 24 órás jegy
  • Budapest csoportos 24 órás jegy
  • Budapest 72 órás jegy
  • Budapest-hetijegy
  • Nosztalgia napijegyek
  • Félhavi (15 napos), havi, negyedéves, szemeszterre szóló és különféle éves bérletek

Az eset rávilágít arra, hogy minden korszak kitermeli a maga csalóit, a legújabb, automatás időszak is. A kellemetlenségeket talán úgy lehet megelőzni, ha vásárlás előtt megnézzük, nincs-e leragasztva az automata.


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!