Szeretjük azt gondolni, hogy miután megtaláltuk párunkat, minden magától működik majd, nekünk csak ki kell élveznünk a boldogságot. Valójában azonban egy harmonikus kapcsolat fenntartása sokszor igazi kihívást jelent, és folyamatos odafigyelést igényel mindkét fél részéről. Az alábbiakban olyan tanácsokat és tippeket osztunk meg, melyek segíthetnek a kapcsolat elmélyítésében.

1. Kommunikáció

Egy egészséges és boldog párkapcsolatban a nyílt, őszinte kommunikáció elengedhetetlen. Ezáltal érthetjük meg partnerünk gondolatait, érzéseit és szükségleteit, és pedig valóban megismerhetjük a másikat.

A kommunikáció a konfliktusmegoldás elsődleges eszköze: csak így tisztázhatjuk, illetve kerülhetjük el a félreértéseket. A beszélgetések során derül ki, hogy közösek-e céljaink, vágyaink, és végső soron az, hogy számíthatunk-e egymásra a jövőben is.

2. Elismerés és dicséret

A bókok nagy szerepet játszanak egy kapcsolat kezdetén, idővel azonban gyakran megfeledkezünk a fontosságukról. Ezzel azonban óriási hibát követhetünk el! Az elismerés, a dicséret növeli a másik önbizalmát és önbecsülését, ennél is fontosabb azonban, hogy partnerünk ezáltal fog bizonyosságot szerezni arról, hogy még mindig ugyanolyan fontos nekünk.

Ha támogató, szeretetteljes kapcsolatban élünk, az a mindennapi élet stresszes helyzeteiben is megkönnyítheti a helytállást, hiszen tudjuk, hogy egy biztonságos közegbe térhetünk haza.

3. Közös időtöltés

A minőségi együtt töltött idő alapvető egy párkapcsolatban. Így szerzünk közös emlékeket, oszthatjuk meg egymással gondolatainkat és érzéseinket, ezáltal pedig valóban megismerjük a másikat.

Ne feledkezzünk meg tehát a randevúzás fontosságáról akkor sem, ha hosszabb ideje együtt élünk! Menjünk el időnként közösen vacsorázni, ahol kettesben kibeszélhetjük a minket nyomasztó gondokat, de a közös filmnézés, olvasás is ugyanilyen hasznos a kapcsolat megerősítésében.

4. Személyes Tér

Együtt lenni jó, de ne feledkezzünk meg arról, hogy továbbra is két külön személy vagyunk, eltérő személyiséggel és érdeklődési körrel. Néha mindenkinek jót tesz, ha párja nélkül tölt el egy estét a barátaival, vagy csak egyedül hódol valamely szenvedélyének. Nem tud hiányozni a másik, ha folyton együtt vagyunk! Egy veszekedés után különösen hasznos, ha magunkra maradunk és átgondolhatjuk a történteket.

5. Intimitás

Egy boldog párkapcsolatban a fizikai intimitás létfontosságú. Ez természetesen nem csak a szexről szól: egy simogatás, ölelés, csók is kifejezheti azt, hogy mennyire fontos nekünk a másik.

Akik közel érzik magukat egymáshoz, azok megosztják a másikkal a vágyaikat, titkaikat, és nem ítélik el őt ugyanezért. Legyünk tehát őszinték: mondjuk el párunknak, ha egy kicsit több intimitásra, gyakoribb összebújásra vágyunk, és ne féljünk a kísérletezéstől sem. Ha a kimerítő, stresszes munkanapok után nehezebben hangolódunk rá egymásra, akkor se adjuk fel! Főzzünk közösen egy finom vacsorát, bontsunk meg egy üveg bort, de ne féljünk a „segédeszközök” használatától sem: a vágy felkeltésében segíthet például a Boom Boom potencianövelő kapszula is.

6. Őszinteség és bizalom

Néha könnyű a problémákat a szőnyeg alá söpörni. Ezzel a hozzáállással azonban csak azt érjük el, hogy folyamatosan gyűlik bennünk a feszültség, míg nem bírjuk tovább, és egy apróság miatt robbanunk, párunk pedig értetlenül áll a helyzet előtt. Mondjuk el őszintén, hogy mi nyomja a lelkünket, és próbáljunk arra megoldást találni.

7.  Kompromisszumkészség, rugalmasság

A párkapcsolat egy csapatjáték. Vitás helyzetben valójában nincsenek nyertesek vagy vesztesek, csak két ember, akinek az a célja, hogy közös nevezőre jusson. Néha érdemes félretenni a büszkeségünket, és engedni a másiknak: ha így teszünk, számíthatunk arra, hogy a következő alkalommal párunk viszonozni fogja a gesztust.

8. Közös célok

Mindannyian ismerjük a kifejezést: az ellentétek vonzzák egymást. Van ebben sok igazság, izgalmas egy olyan embert megismerni, aki jelentősen különbözik tőlünk. Nincs is ezzel semmi gond, az azonban elengedhetetlen, hogy a kapcsolat jövője tekintetében a céljaink egyezzenek. Merjünk beszélni a fontos kérdésekről, mint az összeköltözés, a házasság, a gyerekvállalás. Lehet, hogy fájdalmas tényekkel szembesülünk egy ilyen beszélgetés során, mégis jobb ezeket a kapcsolat elején tisztázni.

9. Apró ajándékok, figyelmességek

Mindenkinek jólesik egy kis törődés, és nem csak a férfi feladata az, hogy elkényeztesse párját! Nem kell folyton drága ajándékkal meglepni a másikat, kedvesünk értékelni fogja, ha a bevásárlásból kedvenc édességével vagy italával érünk haza, esetleg kedvenc ételével várjuk munka után.

10. Szeretet és támogatás

Talán mondani sem kell, de egy kapcsolatban a legfontosabb az, hogy szeressük egymást a jó időkben, de a nehézségek idején is, ezt pedig folyamatosan kommunikáljuk a másik felé.

Egy boldog és tartós párkapcsolat nem működhet magától, azon folyamatosan dolgoznunk kell. Ha probléma adódik, nem kell azonnal a Boom Boom potencianövelőhöz nyúlni: beszéljünk a gondokról, figyeljünk oda egymásra. Ha valóban fontos számunkra a másik, a legtöbb nehézséget együtt leküzdhetjük.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: gentlemanus.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.