Az észak-pesti agglomeráció legnagyobb városa az elmúlt néhány évtizedben nőtt igazán nagyra. Sokan választják új otthonuknak a települést, ezért a lakosságszám növekedése nem állt meg, sőt! Egyre többen költöznek Dunakeszire. Íme 10 indok, amiért jó Dunakeszire költözni, itt élni.

Hirdessen Dunakeszin és környékén, hirdessen az agglomerációban élő 900 ezer embernek! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen tesszük azonnal láthatóvá a hirdetését.  Klikk ide a részletekért!

1. Dunakeszi közlekedése

Annak ellenére, hogy mindenki szidja a közlekedést, valójában sehol sem jó a helyzet. Dunakesziről viszont több alternatíva is van arra, hogy bejussunk a fővárosba, aztán haza Keszire. Vonattal, busszal, autóval, sőt autóval több útvonalon is, ha pedig nagyon akarjuk, akkor biciklivel, futva és még motorcsónakkal is bemehetünk Pestre.

2. Családbarát Dunakeszi

A településen odafigyelnek a gyermekes szülőkre. Nem csak méregdrága magánbölcsödékbe lehet vinni a gyerkőcöket, hanem választható állami intézmény is. Nem csak egy, több is. Persze itt is szűkösek a férőhelyek, azonban folyamatos a fejlesztés, láthatóan költenek a gyermekre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

3. Tényleg családbarát Dunakeszi

A Dunakeszire született kisbabák ajándékcsomagot kapnak. Gondolhatnánk, hogy na és akkor mi van, de ha belegondolunk, hogy az agglomeráció csaknem 90 települése közül csak néhánynál ilyen figyelmes a település vezetősége, akkor azt mondhatjuk, hogy egy 50 ezres város esetében szép gesztus egy baba érkezésekor egy kis ajándék.

4. Dunakeszi iskolái

Egy jó agglomerációs település életében az is nagyon fontos, hogy a kamaszoknak se kelljen Pestre ingázniuk. Dunakeszin több általános és középiskola közül lehet választani. Ahogy azt korábban megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon Dunakeszin van az agglomeráció második legjobb középiskolája, a Radnóti Miklós Gimnázium.

5. Szolgáltatások Dunakeszin

Egy nagyobb bevásárlás miatt nem kell elhagyni a város határát. Van Auchan, Decathlon, Spar, CBA és rengeteg kisebb-nagyobb üzlet. Vannak bankok, fodrászat, szabóság és még sorolhatnánk mi minden.

6. Sportolás Dunakeszin

Dunakeszi igazi városi szolgáltatásokat kínál azoknak, akik sportolnak. Több konditerem, fitness központ is működik Dunakeszin, a profibbak is megtalálhatják a csapatukat. Szinte nincs olyan sportág, amelyben ne lehetne itt egy jó csapatot találni. Ha valaki szurkolóként szereti a sportot, akkor biztosan jó hely lesz neki Dunakeszi, hiszen a város csapatai sikeresek, jó nekik sziurkolni.

7. Dunakeszi Duna-part

Nagyon kevés agglomerációs település mondhatja el magáról, hogy van sétánya a Duna partján. Dunakeszinek van. Egy kellemes vasárnap délután jól esik a családdal a parti sétányon korzózni, bringázni, ücsörögni egy cukrászda teraszán és nézni a Dunán úszó hajókat.

8. Dunakeszi ingatlanok

A városban folyamatosak az ingatlanfejlesztések, így mindig lehet a piaci lehetőségekhez képest jó áron házat venni. Aki nem nagyon szeret kertészkedni, könnyen találhat mikroudvart, aki viszont imádja órákig tolni a fűnyírót, az is találhat óriási udvart, már-már kisebb birtokot is Dunakeszi környékén.

9. Dunakeszi közbiztonsága

Dunakeszi közbiztonsága a lakosság számához képest kifejezetten jó. A 2018-as betörési statisztikái alapján még az agglomerációs dobogóra sem került fel. A városban van polgárőrség és rengeteg térfigyelő kamera, a bűnözőknek egyre nehezebb elbújniuk, ezért inkább más településekre húzódnak.

10. Dunakeszi kulturális élete

Mondhatnánk erre, hogy kit érdekel? Pedig nagyon fontos, hogy egy településen van-e elegendő színvonalas program, van-e mit csinálni és vannak-e helyi újságok. Dunakeszi ebben is jól áll, rengeteg programlehetőség közül lehet választani, ráadásul a legtöbb agglomerációs településen csak egy vacak önkormányzati portálról lehet tájékozódni, Dunakeszin több kiváló online portál is működik.

Fotók: Dunakeszi – Forás: BudaPestkörnyéke.hu