Több mint 10 kilométert közlekedett a forgalommal szemben az M30-as autópályán egy férfi az encsi lehajtótól kezdve egészen a Garadna csomópontig.

Nem volt könnyű megállítani

A figyelmetlen sofőrt, aki Hidasnémeti irányába közlekedett az Encsi Rendőrkapitányság egyenruhásai csak a Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. munkatársaival közösen tudták csak megállítani. Az elfogást követően előállították a 73 éves hernádszentadrási sofőrt az Encsi Rendőrkapitányságra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem vezethet 2 hónapig

Az ott lefolytatott szabálysértési eljárás eredményeként a hatóság 71 500 forint pénzbírsággal sújtotta a szabálytalankodót, továbbá 2 hónapra eltiltották a járművezetéstől is. A rendőrség honlapján, az Encsi Autópálya munkatársaival együtt arra kéri a járművezetőket, hogy figyelmesen vezessenek, és alaposan tervezzék meg útirányukat, különösen akkor, ha az adott szakaszon még nem közlekedtek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mutatjuk a videót:

Eltévedt az idős hölgy

Ahogy írtunk róla. újabb forgalommal szemben haladó sofőrt rögzítettek az M0-s autóúton július 3-án – számolt be közösségi oldalán a Magyar Közút. A bejegyzés alapján egy idős hölgy vezette a járművet, aki nagy valószínűséggel eltévedhetett.  

Nem tudta, hogy került oda

Az asszony elmondása szerint Csepelre indult és nem tudta, hogy került fel a gyorsforgalmi útra.

A leállósávra terelték

Egy autómentéssel foglalkozó sofőr még éppen időben kiszúrta a szabálytalanul közlekedő autóst, majd a leállósávra terelte. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt súlyosabb baleset. 

Pánik helyett segítség

A közzétett felvétellel, amit itt lehet megtekinteni, a sofőrök figyelmét is szeretnék felhívni, hogy hasonló esetben ne essenek pánikba, húzódjanak a leállósávra és hívjanak segítséget a 112-es számon. Mint írták: forgalommal szemben felhajtásnál legyen gyanús az út íve, hogy a jobb oldalunkon van az elválasztósáv, és az, ha ezerrel villognak nekünk.

Nem az első eset

Június végén szintén egy idős sofőr haladt a forgalommal szemben az M0-s autóúton. Ekkor a dunakeszi mérnökség munkatársai állították meg az idős sofőrt.

Sikerült meggyőzni

Próbálták elmagyarázni az autósnak, hogy rossz irányba halad, mivel a forgalommal szemben közlekedett. Először nem értette, hogy miről van szó, de végül sikerült vele megbeszélni, miért volt problémás a manővere – írta a Magyar Közút. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a videóból