Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1190 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A fertőzöttek száma 210-el emelkedett csütörtökhöz képest.

Elhunyt újabb 11 idős, krónikus beteg. Ezzel 77 főre emelkedett az elhunytak száma. 112 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

Az adatok szerint eddig csaknem 30 ezer tesztet végeztek el.

Az látható a területi adatokból, hogy továbbra is Budapesten a legmagasabb a fertőzöttség, az igazolt koronavírus-fertőzöttek csaknem fele a fővárosban él (48,7% az arány). A fővárosban százezer lakosra 33 fertőzött jut, a második legrosszabb mutatója lélekszámarányosan Fejér megyének van (17,24), majd jön Pest megye (15,17). A lakosok számának arányát figyelembe véve Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a legjobb a helyzet, a százezer lakosra jutó fertőzöttek száma egyik helyen sem éri el a 2-t.

Kiemelt kép: illusztárció – MTI/Vajda János