2014-ben 110 millió forint értékben loptak el Hublot órákat egy terézvárosi luxusüzletből. Fél Európán keresztül keresték üldözték őket. Most megfogták az orosz elkövetők egy részét.

7 éve történt

110 millió forint értékű zsákmánnyal távoztak az elkövetők egy terézvárosi luxusóra-szaküzletből 2014-ben, miután az alkalmazottakat olyan súlyosan bántalmazták, hogy egyikük életveszélyesen megsérült. A budapesti rendőrök két gyanúsítottal szemben most zárták le a fél Európán és Oroszországon átívelő nyomozást – írja a Privátkopó.

Az Andrássy úton történt a támadás

A támadók nagyon drasztikusak voltak, “kalapáccsal csépelték a luxusórabolt 39 éves biztonsági őrének a fejét, aztán a magatehetetlenül heverő férfi fejbőrét rugdosás közben szinte teljesen lenyúzták” – írta akkor a Blikk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Egyik biztonsági őr csaknem meghalt

A három alkalmazott közül közül ketten könnyű, míg a harmadik férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. A támadók 28 karórát vittek el, összesen több mint 110 millió forint értékben, a rongálással 50 milliós kárt okoztak.

Fél Európán át

A budapesti nyomozás szálai Svájcba, Oroszországba és Csehországba vezettek. A nemzetközi együttműködés eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőket.

Az egyik támadó

Rendőrségi fotó

Már börtönben voltak

Két, más bűncselekmények miatt Csehországban, illetve Németországban szabadságvesztését töltő orosz állampolgárságú férfit rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

Videón a bűncselekmény egyik elkövetője

Az ügyészség következik

A BRFK nyomozói az eljárás vizsgálati szakaszában szükséges cselekményeket elvégezték, az iratokat a napokban az ügyészségre küldték meg.

Két embert még keresnek

Két másik orosz állampolgárral szemben jelenleg is nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.