Alig párnapos őzgidát mentettek meg a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai a napokban. Az egyenruhások a hegyeshalmi határátkelő felé vezető úton találtak rá az aszfalton pihegő őzgyerekre.

Reszkető őzgidát találtak

A pénzügyőrök kora reggeli szolgálati útjukra indultak Győr-Moson-Sopron vármegyében, amikor megpillantották a reszkető őzgidát összekuporodva az úton. Az alig pár napos szőrös csöppség, órákkal korábban kóborolhatott el anyja óvó rejtekéből. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pléddel takarták be

A járőrök tudták, hogy ebben az időszakban nem szabad az elhagyottnak tűnő gidákhoz nyúlni, ezért azonnal telefont ragadtak, és szakemberek segítségét kérték. Elsőként a mosonmagyaróvári Menedék Állatvédő Alapítvány munkatársai segítettek, akik betakarták egy meleg pléddel a kétségbeesett és kiszáradt Bambit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Magához vette az állatmentő szolgálat

Később pedig a vadon élő állatok megmentésére specializálódott állatmentő szolgálat, a bőnyi Állati Küldetés csapata vette magához az erdei kisállatot, aki szerencsésen megúszta a nagyvilági kalandot.

Íme, a videó!

A mentésről készült videó ide kattintva tekinthető meg.

Bravúros kutyamentés

A BudaPestkörnyke.hu írt arról néhány hete, hogy egy híd alatti üregbe szorult budapesti kutyát szabadítottak ki a szombathelyi tűzoltók. Az öröm akkor lehetett teljes, amikor megtalálták az elkószált eb gazdáját is.

Üregben rekedt a kutya

A Perint híd alatti üregben rekedt kutyához riasztották a tűzoltókat Szombathelyen, a Bartók Béla körútra Húsvétkor. A tűzoltók néhány kő elmozdításával kiszabadították a chippel rendelkező ebet, aminek a hámján a gazdájának az elérhetősége is rajta volt, akivel sikeresen felvették a kapcsolatot.

Mia és az öröm-ugatás

A fővárosi fiatalember a szombathelyi nagymamájától szaladt a megadott helyszínre és Mia, a kutya – mert így hívják a tíz éves szökevényt – a gazdi láttán heves ugatással jelezte a tűzoltóknak, hogy most már adják őt vissza annak, akihez tartozik.

Sikeres manőver

„Kemény munka, sikeres manőver” – így összegezték a Katasztrófavédelem munkatársai legutóbbi bravúros mentésüket. A napokban egy vízzel telítődött aknába esett egy ló a Zala vármegyei Vindornyaszőlősön, egy Aranysor úti telepen.

Munkagép is kellett hozzá

A keszthelyi hivatásos tűzoltók szivattyúval eltávolították a vizet a patás körül, majd egy munkagép segítségével kiemelték a lovat a fogságából. Az állat szerencsére sérülések nélkül megúszta a balesetet, a lánglovagok pedig bizonyították, hogy nincs számukra megoldhatatlan feladat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: MÁTSZ