Híd alatti üregbe szorult budapesti kutyát szabadítottak ki a szombathelyi tűzoltók a hétvégén. Az öröm akkor lehetett teljes, amikor megtalálták az elkószált eb gazdáját is.

Üregben rekedt a kutya

A Perint híd alatti üregben rekedt kutyához riasztották a tűzoltókat Szombathelyen, a Bartók Béla körútra Húsvétkor.  A tűzoltók néhány kő elmozdításával kiszabadították a chippel rendelkező ebet, aminek a hámján a gazdájának az elérhetősége is rajta volt, akivel sikeresen felvették a kapcsolatot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mia és az öröm-ugatás

A fővárosi fiatalember a szombathelyi nagymamájától szaladt a megadott helyszínre és Mia, a kutya – mert így hívják a tíz éves szökevényt – a gazdi láttán heves ugatással jelezte a tűzoltóknak, hogy most már adják őt vissza annak, akihez tartozik.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jól nevelt fővárosi eb

Miáról kiderült, hogy Budapesten él és rendkívül jól nevelt kutya, láb mellett halad, rendszeresen utazik tömegközlekedéssel és hallgat a vezényszavakra.

Ösztönből cselekedett

Az Alpokalja levegője azonban előhozta belőle a vadászösztönt, és egy szombathelyi macska láttán ösztönből cselekedett. Elrohant közelebbről szemügyre venni a helyi nevezetességet.

Gyorsan előkerült

A macska megúszta, Mia pedig csapdába esett és a gazdája sem találta meg, de köszönhetően a bejelentőknek és a tűzoltóknak, valamint az előrelátóan megadott elérhetőségnek Mia gyorsan visszakerült a gazdájához.

Kaláccsal kedveskedett volna

A fiatalember egy nagymamája által sütött kaláccsal szerette volna meghálálni a tűzoltók segítségét, de ezt ők nem fogadhatták el, viszont értékelték a szándékot – írta meg a nyugat.hu

Németjuhászt mentettek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán arról számolt be arról, hogy két szabadnapos rendőrnek kellett megmentenie egy németjuhászt az őt bántalmazó gazdájától. Az idős férfi ellen állatkínzás a felhozott vád. 

Tetten érték a férfit

Az eb gazdája éppen ököllel többször is megütötte a kutyáját, számolt be róla Berecz Richárd főhadnagy. A négylábút ezt követően a nyakörvénél fogva felfelé húzta, közben a kutya mellső lábai elemelkedtek a járdától. Éppen kedvesével, Tóth Alexandra Döniz őrmesterrel autóztak a Józsefvárosban szabadnapjukon, amikor a történtek láttán azonnal szolgálatba helyezték magukat.

Leparkoltak és a kutya gazdája után eredtek

Miután megálltak a szabadnapos rendőrök, kiszálltak a kocsiból és rögtön a kutyáját bántalmazó férfi után iramodtak. Közben értesítették a józsefvárosi kollégáikat is a történtekről. A férfit a közeli kutyafuttatóban érték utol. Szembesítették, hogy látták, mit művel a háziállattal. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a megtalált kutya. Fotó: nyugat.hu