Híd alatti üregbe szorult budapesti kutyát szabadítottak ki a szombathelyi tűzoltók a hétvégén. Az öröm akkor lehetett teljes, amikor megtalálták az elkószált eb gazdáját is.

Üregben rekedt a kutya

A Perint híd alatti üregben rekedt kutyához riasztották a tűzoltókat Szombathelyen, a Bartók Béla körútra Húsvétkor.  A tűzoltók néhány kő elmozdításával kiszabadították a chippel rendelkező ebet, aminek a hámján a gazdájának az elérhetősége is rajta volt, akivel sikeresen felvették a kapcsolatot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mia és az öröm-ugatás

A fővárosi fiatalember a szombathelyi nagymamájától szaladt a megadott helyszínre és Mia, a kutya – mert így hívják a tíz éves szökevényt – a gazdi láttán heves ugatással jelezte a tűzoltóknak, hogy most már adják őt vissza annak, akihez tartozik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jól nevelt fővárosi eb

Miáról kiderült, hogy Budapesten él és rendkívül jól nevelt kutya, láb mellett halad, rendszeresen utazik tömegközlekedéssel és hallgat a vezényszavakra.

Ösztönből cselekedett

Az Alpokalja levegője azonban előhozta belőle a vadászösztönt, és egy szombathelyi macska láttán ösztönből cselekedett. Elrohant közelebbről szemügyre venni a helyi nevezetességet.

Gyorsan előkerült

A macska megúszta, Mia pedig csapdába esett és a gazdája sem találta meg, de köszönhetően a bejelentőknek és a tűzoltóknak, valamint az előrelátóan megadott elérhetőségnek Mia gyorsan visszakerült a gazdájához.

Kaláccsal kedveskedett volna

A fiatalember egy nagymamája által sütött kaláccsal szerette volna meghálálni a tűzoltók segítségét, de ezt ők nem fogadhatták el, viszont értékelték a szándékot – írta meg a nyugat.hu

Németjuhászt mentettek

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán arról számolt be arról, hogy két szabadnapos rendőrnek kellett megmentenie egy németjuhászt az őt bántalmazó gazdájától. Az idős férfi ellen állatkínzás a felhozott vád. 

Tetten érték a férfit

Az eb gazdája éppen ököllel többször is megütötte a kutyáját, számolt be róla Berecz Richárd főhadnagy. A négylábút ezt követően a nyakörvénél fogva felfelé húzta, közben a kutya mellső lábai elemelkedtek a járdától. Éppen kedvesével, Tóth Alexandra Döniz őrmesterrel autóztak a Józsefvárosban szabadnapjukon, amikor a történtek láttán azonnal szolgálatba helyezték magukat.

Leparkoltak és a kutya gazdája után eredtek

Miután megálltak a szabadnapos rendőrök, kiszálltak a kocsiból és rögtön a kutyáját bántalmazó férfi után iramodtak. Közben értesítették a józsefvárosi kollégáikat is a történtekről. A férfit a közeli kutyafuttatóban érték utol. Szembesítették, hogy látták, mit művel a háziállattal. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a megtalált kutya. Fotó: nyugat.hu