Immár már bárkinek Lehetősége van arra, hogy körbejárja Vajna Tímea budai luxusvilláját kívülről-belülről, egy most feltöltött videó segítségével. A neves modell 1,3 milliárd forintért árulja az ingatlant, a komoly összeg ellenére állítólag már több érdeklődő is jelentkezett, néhányan pedig már meg is nézték a házat.

Ez a ház nem az a ház

Az a hír járta a napokban, hogy Vajna Timi a 2019-ben elhunyt Andy Vajnával közös otthonukat bocsátotta eladásra Budapesten, ám az özvegy elárulta, ez egy másik ingatlan, nem itt éltek néhai férjével. A modern házat 2020-ban vásárolta Budapest 2. kerületében, de mivel Amerikában tölti az év nagy részét, nem akarja tovább fenntartani. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Már voltak érdeklődők

Az 1262 négyzetméteres telek és a rajta lévő, 403 négyzetméteres luxusház irányára 1,3 milliárd forint. A komoly összeg ellenére állítólag már több érdeklődő is jelentkezett, néhányan pedig már meg is nézték a házat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Három szint, nagyszerű kilátás

A 2. kerület kiemelt, Vérhalom részén lévő, modern stílusban épült, háromszintes luxusvillában 4 hálószoba, 2 gardrób, 3 fürdőszoba, hatalmas nappali, konyha és hozzá tartozó ebédlő, valamint dolgozószoba és tágas garázs is található. A belső dízájn modern, letisztult, a panoráma pedig nagyszerű.

Videón is látható

Timi ingatlanosa feltöltött egy videót az álomotthonról, amely részletes bepillantást enged a ház minden részletébe, feketén-fehéren megmutatja, mire számíthat az, aki oda szeretne költözni. A modell korábban körülbelül háromszor töltött itt tíz napot, tehát teljesen új házról van szó.

Amerikában vásárolt házat

Vajna Tímea a budapesti luxusvilla meghirdetése után egy 8,9 millió dolláros, Beverly Hillsre néző kúriát vásárolt magának. A Blikk információi szerint a luxusotthon idén épült. Egy kortárs és egyedülálló kastélyról van szó, 7 ezer négyzetméteres lakóterületén hat hálószoba és hét fürdőszoba, valamint egy garázs is fellelhető, ahol több luxusautó számára van hely.

Hatalmas különbségek

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a napokban, hogy hatalmas különbségek vannak a magyarországi lakóingatlanok árai között a legmagasabb és legalacsonyabb négyzetméterárak alapján – írja az ingatlan.com. A portál egy elemzést készített a KSH adatait használva, így a tavalyi értékesítések alapján rangsorolta a legdrágább és legolcsóbb közterületeket. A portál emellett saját adatai alapján egy áttekintést adott, hogy az idén eladásra kínált lakóingatlanok alapján milyen különbségek adódtak az országon belül. Kiderült: Budapesten és a Balaton-parti településeken kérnek a legtöbbet az ingatlanokért. 

Élen a 12. kerületi Költő utca

A KSH adatai szerint a múlt évben Budapesten, a 12. kerületi Költő utca volt a legdrágább országosan és Budapesten belül, itt csaknem 2,5 millió forintos átlagos négyzetméteráron juthattak hozzá a vásárlók a lakóingatlanokhoz. A második helyet az 5. kerületi Vécsey utca érdemelte ki 2,3 millió forintos négyzetméterárral, a harmadikat pedig az 1. kerületi Orom utca, ahol egy négyzetméterért 2,2 millió forintot fizettek.

A Hős utca a legolcsóbb

A fővárosban a 8. kerületi Hős utca volt a legolcsóbb tavaly 223 ezer forinttal, a sorban a következő a 16. kerületi Rákóczi út és a 10. kerületi Gitár utca 298 ezer, illetve 313 ezer forinttal.

Így állunk 2023-ban

Az ingatlan.com saját adatbázisa alapján bemutatja, hogy az idén eladásra kínált lakások alapján melyek voltak a legolcsóbb és legdrágább közterületek. A 2023-as listát a Budapest 5. kerületében lévő Széchenyi rakpart vezeti közel 3,5 millió forintos átlagos négyzetméterárral.

Ahol 5 ezer forint a négyzetméterár

Érdekesség, hogy hazánk legolcsóbb területe a Somogy vármegyei Nágocs településen a Táncsics Mihály utca, ahol négyzetméterenként 5, azaz ötezer forintért hirdették meg az eladó ingatlanokat. Ez egyben azt is jelenti, hogy a legalacsonyabb és legmagasabb átlagos négyzetméterárral rendelkező utcák között 700-szoros volt a különbség 2023-ban – írja az ingatlan.com. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Vajna Tímea. Fotó: archív