A 2009. január 16-án reggel, egy kiskunlacházi ékszerüzletbe hatolt be két csuklyás férfi. Egyikük fegyverrel tartotta sakkban az eladót, míg társa pénzt és ékszereket markolt össze, majd elmenekültek. 15,3 millió forintot volt a zsákmány. A rendőrök most nyomra akadhattak.

Nem tudták azonosítani

Azt már akkor kiderítették a rendőrök, hogy a támadók egy acélkék, három ajtós személyautóval menekültek, volt rendszámtöredékük is, de sem a kocsit, sem a benne ülő rablókat, valamint a sofőrt nem sikerült azonosítani és elfogni – írja a rendőrsáég honlapja.

Leporolták

Közel egy évvel később a nyomozást felfüggesztették, de tavaly nyáron újra elővették az ügyet, mert fülest kaptak a rendőrök. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tudták is meg nem is

A rablási nyomozók egy év alatt jöttek rá arra, hogy kik lehettek az elkövetők. Az egyikőjük tartózkodási helyet tudták bemérni. Két társa ellen elfogatóparancsot adtak ki, utánuk hiába tettek mindent tűvé, nem akadtak a nyomukra.

A harmadikat most fogták el

A kiskunlacházi ékszerbolti rablás fegyverrel fenyegetőző támadójáért idén június 21-én hajnalban indultak Szigetszentmiklósra. A most 45 éves férfit előállították, majd kihallgatták, vallomást nem tett, kérdésekre nem válaszolt.

Így mentek érte

Akkor még nem tudták, hogy kikről van szó

Az üzletben az ékszereket összeszedő, most 39 éves Ciocan Miklós Alin román állampolgárt, valamint az elkövetésben sofőrként résztvevő, most 45 éves Szabó Jánost körözték, de akkor még nem tudták, hogy kikről van szó.

Ebből rakták össze

A nyomozás friss megállapításai szerint a három férfi egyébként akkoriban 4 helyen próbálkozott, de különböző okok miatt, pl. áramszönet volt, vagy a kódot hibázták el több helyről zsákmány nélkül távoztak – fogalmaz kissé kuszán a rendőrség.

Különleges eljárás

Most, bő 13 évvel később tudták a rendőrök összerakni a mozaikot miután egy szakértői vizsgálat szuperpozíciós eljárással megállapította: a kiskunlacházi és a tatabányai helyszínen készült felvételeken látható, illetve a kiskunhalasi elfogáskor lefoglalt fegyver egymásra vetítve tökéletesen fedi egymást.

Mind a három

Magyarán két embert már akkoriban elfogtak, csak nem tudták róluk, hogy a 15 milliós rablást ők követték el. Ezzel gyanúsították meg a most elfogott szigetszentmiklósi férfit, M. Károlyt.