Százötven új buszból álló flotta áll forgalomba jövőre a fővárosban: 2023 májusától 75 szóló és 75 csuklós, klimatizált, alacsonypadlós és környezetbarát jármű szolgálja az utasok kényelmét.

Használt buszbeszerzés helyett modernizálás

A BKK a nehéz gazdasági környezetben is kiemelt figyelmet fordít a fővárosi járműpark modernizálására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közbeszerzésen választottak

2023-ban 150 új autóbusz állhat forgalomba Budapesten a lejáró járatüzemeltetési szolgáltatási szerződések megújítását célzó eredményes közbeszerzések alapján. Az új járművek üzemeltetésére a nyertes ajánlattevő az ArrivaBus Kft. volt, a személyszállítással foglalkozó vállalat július 8-án írta alá a megrendelésről szóló szerződést a BKK-val.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Aláírták a szerződést

Forrás: BKK

Sokat javul a színvonal

A 75 szóló MAN Lion’s City 12C és 75 csuklós MAN Lion’s City 18C típusú klimatizált, alacsonypadlós jármű több ütemben kezdi meg a szolgáltatást Budapesten – írja az MTI. Az új buszoknak köszönhetően javul a fővárosi közösségi közlekedés színvonala, elsősorban az észak-budai és észak-pesti, valamint a kelet-pesti kerületekben – így a III., a IV., a XIII., a XIV., a XV. és a XVI. kerületben – továbbá a 100E repülőtéri járaton.

Korszerű és kényelmes

Az új autóbuszok megfelelnek a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak, Euro 6e dízel besorolásúak, és kialakításukkal segítik az idősebb utasokat, illetve a mozgáskorlátozottakat vagy a babakocsival közlekedőket.

Kamera is lesz rajtuk

A járművek kihajtható rámpával és nagyméretű utastájékoztató monitorokkal rendelkeznek, valamint az utasok biztonságérzetét növelő fedélzeti kamerarendszerrel vannak felszerelve.

Még több hely

A forgalomba álló kétajtós szóló és háromajtós csuklós autóbuszokon több mint 10 százalékkal, akár hattal több ülőhely áll az utasok rendelkezésére.

Németek gyártják

Az MAN Lion’s City alacsony padlós és alacsony belépésű autóbuszcsalád, melyet a német busz- és kamiongyártó MAN Truck & Bus gyárt 1996 óta elsősorban európai piacra. Csupán 2004 óta viseli a Lion’s City nevet, amikor több különálló típust egy típuscsalád alatt egyesítettek, és ugyanekkor a család összes tagja egy arculatfrissítésen esett át.

Feltűnt már több helyen

A modell ismerős lehet az agglomerációban élőknek, mivel miután 2014. április 26-ától több ütemben vette át a Volánbusz az agglomerációs járatok üzemeltetését, az első MAN Lion’s City buszok a solymári, pilisborosjenői és nagykovácsi járatokon álltak forgalomba május 11-én.

Budapesten is közlekedett már ez a típus

Az első buszok ebből a típusból: 2015-ben 82 darab áll forgalomba Budapest déli városrészeiben, a VT-Arriva üzemeltetésében, majd 2017 júniusától újabb 50 autóbuszt állítottak forgalomba, 2020-ban pedig újabb 20 darab autóbusz áll forgalomba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Buszok a Kolosy téren