1820 új koronavírus fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában, 38-an haltak meg. Pusztai Erzsébet infektológus szerint 100-150 halott is lehet naponta.

Több mint 1800 új fertőzött

1820  újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel  56 098  főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

38-an haltak meg

Elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1390 főre emelkedett, 16 007 -en pedig már meggyógyultak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

EZ IS ÉRDEKELHET! Nyugtalanító dolgokat mondott a koronavírusról az országos tisztifőorvos

Egyre többen vannak kórházban

A legfrissebb adatok szerint ismét nőtt a kórházi kezelést igénylő fertőzöttek száma, jelenleg 2245 koronavírusos beteget ápolnak valamilyen egészségügyi intézményben. Közülük 205-en vannak lélegeztetőgépen.

Megugorhat a fertőzöttek száma

Pusztai Erzsébet pénteken az ATV-nek azt mondta, hogy a fertőzöttek tényleges száma jóval magasabb a publikus adatoknál. Az infektológus szerint heteken belül nem csak a fertőzöttek, de a halottak száma is megugorhat.

100-150 halott is lehet naponta

“Felmehet 100-150-re, látjuk a világban máshol is ezeket a számokat. Ezért nagyon fontos lenne, hogy a kormány közölje, hogy ha nem a fertőzöttek számát nézik, hanem a halálozást, akkor szerintük hol van az a határ, amikor változtatni fognak az eddigi intézkedéseken” – mondta a műsorban a szakember.

Az amerikai modell szerint is nagy lesz a baj

Amerikai járványmodellezők korábban arra figyelmeztettek:  ha nem változik a magyarországi helyzet, úgy az év végéig több mint 12 500 halálos áldozata lehet a Covid-19-nek.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Pitiáner, amit a Színművészeti új kormányzója művel”, “az SZFE-ügye nincs benne az ország legfontosabb 50 ügyében” – mondta az egyik, majd a másik oldal a tegnapi demonstrációról

189 országban van jelen a Covid

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kutatói szerint a fertőzés 189 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt